ZAVRŠNA SVEČANOST 39. ČITALAČKE ZNAČKE: Manifestacija se održava 6. juna ispred biblioteke u Zrenjaninu

B.G.

02. 06. 2022. u 17:11

ZAVRŠNA svečanost tradicionalne manifestacije, koju organizuje Biblioteka u Zrenjaninu, održava se u ponedeljak, 6. juna, sa početkom u 11.00 časova na platou ispred zgrade Biblioteke u centru, uz nastup učenika Muzičke škole Josif Marinković i proglašenje najuspešnijih autora čitalačkih dnevnika u kategoriji učesnika od prvog do osmog razreda osnovne škole.

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ 39. ЧИТАЛАЧКЕ ЗНАЧКЕ: Манифестација се одржава 6. јуна испред библиотеке у Зрењанину

Foto: Biblioteka Zrenjanin

Ove godine zrenjaninska biblioteka Čitalačku značku posvetila je dvostrukom jubileju našeg nobelovca Ive Andrića, povodom 130 godina od njegovog rođenja i 60 kako mu je u Stokholmu uručena Nobelova nagrada.

Foto: Biblioteka Zrenjanin

U slavu Andrićevih jubileja, ovogodišnja manifestacija imala je temu Askina hrabrost nas motiviše i kao obavezni deo za sve učesnike, prikaz pripovetke Aska i vuk, a u znak zahvalnosti na ustupljenim autorskim pravima Zadužbini Ive Andrića, Biblioteka u Zrenjaninu objavila je knjigu Aska i vuk, sa originalnim Andrićevim tekstom i ilustracijama Mladena Anđelkovića, koju će kao poklon dobiti svi nagrađeni učesnici Čitalačke značke, na kojoj je ove godine bilo više od 400 dnevnika iz 27 škola, a nagrađen je 21 autor čitalačkih dnevnika.

 

Foto: Biblioteka Zrenjanin


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere