EKSPLODIRAO KAZAN PUN VRELOG PUDINGA: Umalo nesreća u centralnoj kuhinji predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu

D. MILjKOVIĆ

20. 05. 2022. u 07:39

POPODNEVNU užinu koja se sastojala od pudinga od čokolade prekjuče nisu dobili mališani kojima obrok obezbeđuje Predškolska ustanova "Pčelica" u Nišu.

ЕКСПЛОДИРАО КАЗАН ПУН ВРЕЛОГ ПУДИНГА: Умало несрећа у централној кухињи предшколске установе Пчелица у Нишу

Privatna arhiva

Razlog je incident u kuhinji, odnosno eksplozija kazana u kom se pod pritiskom kuvao puding. Velika sreća je što niko nije nastradao, osim zidova koji će morati da se okreče, ali je policija napravila izveštaj i prosledila ga Osnovnom tužilaštvu.

Direktorka ustanove Svetlana Mitić kaže da svi uređaji imaju uredne ateste i da će insistirati na tome da se utvrdi šta se tačno desilo.

- Bilo je oko podneva i spremali smo užinu koja se služi posle ručka a pripremali smo i ručak tako da smo imali pune ruke posla. Srećom, u prostoriji gde se kuvao puding nije bilo nikog. Izvetrili smo kuhinju, lonac je neupotrebljiv jer mu je dno potpuno puklo a puding je završio po zidovima - ovako opisuje jedan od radnika koji je bio u spornoj smeni.

On ne može da se izjasni ko je pozvao policiju, ali je činjenica da su oni došli i napravili izveštaj. U ovom trenutku se i ne zna da li je neko odgovoran jer se čeka da konačnu reč da Osnovno tužilaštvo kome je prosleđen izveštaj.

Direktorka Svetlana Mitić kaže da nije bilo "eksplozije" nego da je puding jednostavno iskipeo i da ona insistira da se tačno utvrdi šta se desilo.

- Tužilaštvu smo danas poslali ateste za konkretan kazan koji je kontrolisan pre 15 dana i prema proceni ovlašćene kuće ispravan za upotrebu. Takođe, tražićemo da se utvrdi zašto nisu radile kamere u kuhinji baš u to vreme, kada se i one redovno održavaju i servisiraju. Mnogo toga u ovoj priči mora da se proveri, ali je najvažnije da bezbednost hrane koju služimo deci ne može da se dovede u sumnju - tvrdi direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POČAST VOJNICIMA STRADALIM U NATO AGRESIJI: Kod Smedereva obeleženo 25 godina od pogibije  Blagoja Radića i Roberta Lajčaka (FOTO)