ZA REALIZACIJU 10 PROJEKATA: Zrenjaninski muzej dobio četiri miliona dinara

B. G.

05. 05. 2022. u 10:50

ZRENjANINSKI Muzej na ovogodišnjim konkursima Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, u nekoliko navrata dobio je preko 4 miliona dinara, za realizaciju deset projekata.

ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ 10 ПРОЈЕКАТА: Зрењанински музеј добио четири милиона динара

Foto: Muzej Zrenjanin

Kako ističu u ovoj ustanovi kulture, odobrena su im sredstva za realizaciju izložbi, istraživačku delatnost, publikacije, ali i opremanje prostora muzeja i unapređenje rada njihovih službi.

Na konkursima Ministarstva kulture i informisanja Srbije, zrenjaninski Muzej dobio je sredstva za sedam projekata, izložbu Češko presovano staklo u ogledalu, 525 hiljada, publikaciju Dakle, Vi ste taj Uroš Predić, 500 hiljada, drugu fazu projekta Muzej u školama 300 hiljada, etnološki festival Banatski dani teku 400 hiljada, arheološko istraživanje lokaliteta Stari grad  - Novi Bečej 700 hiljada, preuređenje depoa arhive muzeja 300 hiljada i projekat telekomunikacionih i signalnih instalacija za dojavu požara u muzeju 250 hiljada dinara.

Istovremeno, Pokrajina Vojvodina, zrenjaninskom Muzeju odobrila je tri projekta, za digitalizaciju arhive muzeja 300 hiljada, a isti iznosi dobijeni su i za projekte Mali kustosi - velike priče i zložbu Agrarno nasleđe Banata.

- Među projektima koje će finansirati Pokrajinski sekretarijat u iznosu 300 hiljada dinara je i rekonstrukcija i adaptacija stalne arheološke postavke u Obrazovno kulturnom centru u Sečnju, koji je depandans našeg muzeja, u čijem pisanju su aktivno učestvovali naši  kustosi - kaže Siniša Onjin, direktor Muzeja u Zrenjaninu, uz napomenu da će sa svojim saradnicima nastaviti da radi na poboljšanju uslova rada i podizanju postojećih uslova i naredne aktivnosti  usmeriti na  apliciranju ka domaćim i međunarodnim konkursima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede