PROMOVISANO DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Uniformu Vojske Srbije mogu da obuku muškarci i žene od 19 do 30 godina

J. L.

15. 04. 2022. u 15:31

S OBZIROM da se bliži junski uput, u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Subotici juče je održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka.

ПРОМОВИСАНО ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Униформу Војске Србије могу да обуку мушкарци и жене од 19 до 30 година

foto: J.L.

Uniformu Vojske Srbije mogu da obuku muškarci i žene od 19 do 30 godina. Služenje dobrovoljnog vojnog roka traje šest meseci, tokom kojih će kandidati dobijati vojničku platu, koja je sada 38.000 dinara mesečno.

- Od ove godine uvedene su i određene novine. Značajno su povećana novčana primanja, vojnička plata sada iznosi oko 38.000 dinara, što je za pola godine više od 215.000 dinara. Izmene su  uvedene i kada je reč o načinu prijavljivanja, te će kandidati osim odlaskom u Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, prijave moći da upute i putem eUprave. Takođe, oni koji nemaju pristup računarima mogu da se prijave u bilo koju jednicu Pošte Srbije i tamo popune prijavu – objasnio je potpukovnik Siniša Rangelov, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica.

– Javni oglas je otvoren tokom cele godine, s tim da je upućivanje četiri puta godišnje u partijama kao što je to bilo i ranije – mart, jun, septembar i decembar. Novina je da je omogućen jedan lekarski pregled, psihološko ispitivanje koje se sprovodi u Vojnoj bolnici u Novom Sadu, koje je dovoljno da kandidat vidi da li je sposoban za profesionalnu vojnu službu. Time ne bi trebalo dalje da se upućuje na preglede, već odmah po završetku vojnog roka može da sklopi ugovor i postane profesionalni vojnik.

Zainteresovani kandidati sve dodatne informacije mogu dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica i na broj telefona 024/552-878 ili sa sajtu Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati