SMOTRA MLADIH NAUČNIKA U Kraljevu održano republičko takmičenje osnovaca iz fizike

G. ĆIROVIĆ

11. 04. 2022. u 10:47

U Osnovnoj školi „Četvrti kraljevački bataljon“ minulog vikenda održano je 43. po redu republičko takmičenje iz fizike za osnovce od 6. do 8. razreda, a Kraljevo se prvi put bilo našlo u ulozi domaćina jednog ovako značajnog nadmetanja.

СМОТРА МЛАДИХ НАУЧНИКА У Краљеву одржано републичко такмичење основаца из физике

GU u Kraljevu

Ovom prilikom svoje znanje iz fizike demonstriralo je čak 555 đaka iz gradova i opština širom Srbije, a svečanom otvaranju prisustvovao je i dr Predrag Terzić, prvi čovek grada na Ibru.

- Pobedama na opštinskim i regionalnim takmičenjima pokazali ste da ste najbolji fizičari u svojim sredinama. Verujem da ćete i na republičkom nadmetanju imati dobre rezultate. Uspeh koji ste postigli, istovremeno je i uspeh vaših roditelja, kao i nastavnika koji su prepoznali i razvijali vaš talenat - poručio je uenicima gradonačelnik Terzić.

GU u Kraljevu

Učesnici Republičkog takmičenja iz fizike za osnovce

Posebno priznanje za uspešnu organizaciju ide na adresu OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ koja je, uz republičko takmičenje iz fizike, minulog vikenda bila domaćin i okružnih nadmetanja iz srpskog jezika i hemije.

- Obrazovanje je ono čemu svi težimo, a svojim radom i zalaganjem vi ste pokazali da ste najbolji među najboljima. Svi ste pobednici - rekla je Marina Vučinić, direktorka škole, čestitajući svim učesnicima. - Budite ponosni na svoje znanje, nastavite da ga uvećavate i da ga jednog dana iskoristite za doborbit svih nas.

GU u Kraljevu

Nagrade najboljim mladim fizičarima

Najboljim takmičarima nagrade je na prigodnoj svečanosti uručio dr Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, kao i zahvanice svima koji su učestvovali u veoma uspešnoj organizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća