MEĐU NOVOZARAŽENIMA DVOJE DECE: Korona virus u rudničko-takovskom kraju

M. Bošnjak

08. 04. 2022. u 16:49

IAKO se, iz dana u dan, epidemija izazvana virusom korona u Gornjem Milanovcu smanjuje - jer ni tokom minula 24 sata nema preminulih u odnosu na ranije dane - Kovid zona Opšte bolnice i sve ostale medicinske službe, ponovo apeluju na građane: „Čuvajte sebe i druge, još nije sve gotovo“!

MEЂУ НОВОЗАРАЖЕНИМА ДВОЈЕ ДЕЦЕ: Корона вирус у рудничко-таковском крају

Foto: M.Drobnjak

Broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni trenutno je osam.

- Kod dvoje hospitalizovanih je potvrđen virus korona, šest ima negativan rezultat testa. U protekla 24 sata, primljene su dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, nije bilo otpusta na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po evidenciji Doma zdravlja u ovom gradu, od kovida-19 obolelo je još sedam lica, od kojih dvoje dece. U Kovid ordinacijama te ustanove, juče je pregledano ukupno 97 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 40 dece, nije bilo uputa na hospitalizaciju.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 242 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.252. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.131 od kojih 1.106 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir