I ZRENJANIN NA SAJMU TURIZMA: Carska Bara glavna atrakcija

B. G.

26. 03. 2022. u 22:21

GRAD Zrenjanin na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavio je svoje potencijale, a kao glavni adut u bogatoj turističkoj ponudi, istaknuta je Carska bara, najveće prirodno stanište barskih ptica na Balkanu.

И ЗРЕЊАНИН НА САЈМУ ТУРИЗМА: Царска Бара главна атракција

Grad Zrenjanin

- Kompletnu brigu o ovom prelepom fenomenu prirode brine preduzeće Razervati prirode, a planovi su da se izradi turistička signalizacijai da se obnovi izletište - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je u konferencijskoj sali prisustvovao promociji turističkih potencijala, koje je predstavila Turistička organizacija grada, uz napomenu da se do Carske bare može stići biciklom i da će se poseban naglasak staviti upravo na ovu vrstu turizma.

Druga lokacija koja je u žiži javnog promovisanja turističkih potencijala Banata, su Ritovi Donjeg Potisja, zaštićeno područje za ljubitelje netaknute prirode, istraživače, fotografe i umetnike, a turistima je preporučen i neizostavni obilazak centralne gradske zone Zrenjanina, Muzeja i Gradske kuće, koja kao monumetalna građevina postoji više od veka.

- Zrenjanin ima potencijal da motiviše ljude koji vole sport i da zbog toga ciljano dođu u naš grad, jer zbirku u Muzeju sporta kakvu mi imamo, nema trenutno niko u Srbiji i u njoj je izloženo više od 5.300 eksponata kojima je prikazana bogata istorija sporta u gradu - dodao je gradonačelnik Salapura, ističući da se u okviru mini turističke ture može obići spomenik jednog od osnivača olimpijskog pokreta Ferenca Kemenjija i dvorane Medison, koja je sama po sebi bogata riznica divnih uspomena na vrhunske sportske rezultate i svojevrsni muzej sporta.

Istićuči nedavno potpisan sporazum o saradnji sa Kikindom, direktor Turističke organizacije Zrenjanin, Zoran Ljubotina naglasio je da je to novi korak u promociji Banata i da treba razvijati turističke sadržaje koji će zadržati goste u Zrenjaninu na više dana.

- To je moguće razvojem određenih vrsta turističke ponude, poput organizacije kongresnog ili seminarskog turizma za koji je Zrenjanin takođe pogodan, jer smo u blizini Beograda i Novog Sada, a uskoro će krenuti i izgradnja autoputa, što otvara nove turističke potencijale - naglasio je Ljubotina, ističući da u Banat svakako treba doći već 9. aprila kada se.u Zrenjaninu održava treći Internacionalni banatski festival vina.

Na sajmu 350 učesnika

U znaku koncepta Srbija stvara, sa sloganom Između planina i mora, Turistička organizacija grada Zrenjanina, na ovogodišnjem sajmu bila je među 350 učesnika iz više od 25 zemalja celog sveta.

BONUS VIDEO - VELIKO RATNO OSTRVO: Kada se pojavilo iznad površine vode i kako je dobilo ime?


   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili