STUDENTI I LOVCI BROJALI DIVLJAČ U NEUZINI: Tradicionalna saradnja nastavljena i ovog proleća

B.Grujić

24. 03. 2022. u 21:17

TRADICIONALNA saradnja Lovačkog društva Jastreb iz sela Neuzina, u opštini Sečanj, i profesora i studenata sa katedre za lovni turizam, departmana za hotelijerstvo, turizam i ugostiteljstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, nastavljena je i ovog proleća, brojanjem divljači u neuzinskom lovištu.

СТУДЕНТИ И ЛОВЦИ БРОЈАЛИ ДИВЉАЧ У НЕУЗИНИ: Традиционална сарадња настављена и овог пролећа

Lovačko društvo Neuzina

Studente iz Novog Sada, predvodio je šef katedre, profesor dr Zoran Ristić, a uz njega su bili i profesori dr Snežana Besermenji, dr Milosava Matejević i dr Milutin Kovačević, a akcija prolećnog brojanja divljači obavljena je zajedno sa članovima stručne službe Lovačkog udruženja Gornji Tamiš, iz mesta Boka i neuzinskim lovcima.

Lovačko društvo Neuzina

- U proteklom periodu izgradili smo sedam visokih čeka, veliki broj hranilišta za visoku i sitnu divljač i kupili plac za izgradnju prihvatilišta za fazansku divljač - naglasio je Dalibotlr Trifunov, predsednik Lovačkog društva iz Neuzine, uz napomenu da je odstreljen veliki broj predatora, šakala i lisica, što je povoljno uticalo na povećanje brojnosti svih vrsta plemenite divljači u neuzinskom lovištu.

Profesor Ristić je pre polaska na teren, održao kratko predavanje na temu Prolećno brojanje divljači, uz naglasak pri čemu na značaj ove  akcije sa stanovišta izrade realnih planova gazdovanja i održivog gazdovanja lovištem, objasnivši pravilnu metodologiju rada prilikom brojanja.

Lovačko društvo Neuzina

- Radosna je i ohrabrujuća činjenica da se populacija divljeg zeca uspešno oporavila, u odnosu na prethodne godine - istakao je profesor dr Zoran Ristić, uz pohvalu za rad vrednim lovcima iz Neuzine i okolnih mesta u Srednjobanatskoj opštini Sečanj.

Lovačko druženje i uspešan završetak akcije prolećnog brojanja divljači u ataru,  nastavilo se u Lovačkom domu, uz nezaobilazan lovački gulaš i banatske specijalitete od testa.

BONUS VIDEO: GRAĐANI IZAŠLI DA POZDRAVE VOZ: SOKO "poleteo" iz Beograda - ljudi oduševljeni

foto: Lovačko društvo Neuzina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati