OPŠTINA ĆUPRIJA NAJBOLJA U KATEGORIJI „RAVNOPRAVNOST I ANTIDISKRIMINACIJA“: Stručna komisija Ministarstva ocenila

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 03. 2022. u 18:48

Opština Ćuprija najbolja je u Srbiji, u kategoriji „ravnopravnost i antidiskriminacija“, ocenila je stručna komisija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

ОПШТИНА ЋУПРИЈА НАЈБОЉА У КАТЕГОРИЈИ „РАВНОПРАВНОСТ И АНТИДИСКРИМИНАЦИЈА“: Стручна комисија Министарства оценила

Foto:SO Ćuprija

Primer dobre i uspešne prakse uprave realizovan je kroz projekat „Obezbeđivanje pristupačnosti usluga lokalne samouprave osobama sa invaliditetom, starijim sugrađanima, majkama sa malom decom“.

U obrazloženju komisije navedeno je da je suština ovog projekta u tome da su osobe sa invaliditetom, pored besplatnih pregleda logopeda, imale priliku da iskažu svoje potencijale i talente u nizu sadržajnih aktivnosti. Poseban značaj imale su kreativne radionice u kojima su učesnici, kroz izradu različitih upotrebnih predmeta i njihovu prodaju za novogodišnje praznike, stekli priliku da afirmišu sopstvenu svrsishodnost u svojoj lokalnoj zajednici.

Ocenjivanje najboljih lokalnih samouprava u četiri kategorije sprovodi se u okviru podrške razvoju lokalnih samouprava, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave najbolje i nagrađuje sa po 2,3 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024