SPORTISTIMA 95 MILIONA DINARA Raspodela sredstava sportskim klubovima iz budžeta Grada Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

11. 03. 2022. u 11:34

Članovi kraljevačkog Gradskog veća usvojili su predlog Rešenja o odobrenju i raspodeli novčanih sredstava za realizaciju godišnjih programa sportskih klubova sa teritorije Kraljeva u tekućoj godini.

СПОРТИСТИМА 95 МИЛИОНА ДИНАРА Расподела средстава спортским клубовима из буџета Града Краљева

GU u Kraljevu

Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 95 miliona dinara. Najveći deo novčanog kolača iz gradske kase očekivano je izdvojen za košarkaške i odbojkaške klubove koji se takmiče u najvišim domaćim rangovima.

Tako će ovdašnji košarkaški prvioligaši Sloga i ŽKK Kraljevo dobiti 18, odnosno 12,5 miliona dinara, dok će se u kasu Odbojkaškog kluba Ribnica sliti 13 miliona dinara.

Tri rukometna kluba podeliće 9,15 miliona, fudbalskim klubovima namenjeno je ukupno 8,7 miliona, a klubovima borilačkih sportova 6,3 miliona dinara. Za lokalni Sportski savez predviđeno je 5,2 miliona, za auto-moto sport 2,9, atletiku 2,5, za vaterpolo i plivanje ukupno 1,5 miliona, biciklizam 1,4, šah 1,3, kajak 1,1 milion dinara...

- Na ovom spisku nema Fudbalskog kluba Sloga koji zbog blokade računa ne ispunjava uslove za finansiranje iz budžeta – pojašnjava gradski većnik Ivan Bunardžić. - Ukoliko ovaj klub reši probleme i ispuni uslove Grad će naći način da mu pomogne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)