INICIJALNI SASTANAK: Susret sa Amerikancima radi dogovora oko donacija

Игор Митић
Igor Mitić

08. 02. 2022. u 14:15

DELEGACIJA ambasade Sjedinjenih Američkih Država i organizacije „Spirit of Amerika“ boravi u Leskovcu kako bi sa predstavnicima lokalne samouprave i pojedinih ustanova razgovarali o saradnji i mogućim donacijama.

ИНИЦИЈАЛНИ САСТАНАК: Сусрет са Американцима ради договора око донација

foto: GU Leskovac

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sastao se sa predstavnicima pomenute organizacije kao i sa izaslanikom za Kopnenu vojsku majorom Džošom Perišem, a prijemu u njegovom kabinetu prisustvovali su i direktori ovdašnje Predškolske ustanove i Opšte bolnice Olivera Tošić i dr Nebojša Dimitrijević.

Gostima su, kako je saopšteno, detaljno predstavljeni razvojni programi i projekti na kojima se trenutno radi, a upoznati su i sa dosadašnjim rezultatima lokalne samouprave u svim oblastima života.

Posebna pažnja posvećena je instituciji koja se bavi najmlađima i načinima kako bi uslovi za boravak dece u vrtićima bili prijatniji i bolji.

Direktor Opšte bolnice dr Dimitrijević je govorio o radu ove ustanove u uslovima pandemije virusa korona, a naglašeno je da je američka delegacija došla u grad na Veternici na predlog poznatog kardiovaskularnog hirurga dr Dragana Milića inače predsednika Srpsko-američkog društva.

Delegacija ambasade SAD u Beogradu obišla je i obe ustanove sa namerom da se usaglase detalji o potencijalnim donacijama koje bi, kako je ocenjeno, značajno doprinele njihovom radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)