NOŠNJA KAO OGLEDALO IDENTITETA: Deo projekta "Putevima niti" u Istorijskom arhivu grada Novog Sada

Lj. P.

01. 02. 2022. u 14:13

REVIJA narodnih nošnji „Putevima niti“ i seminar „Nošnja kao ogledalo identiteta – slično i različito“ održaće se u subotu 5.februara 2022.godine, u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

НОШЊА КАО ОГЛЕДАЛО ИДЕНТИТЕТА: Део пројекта Путевима нити  у Историјском архиву града Новог Сада

KC Mladost Futog

Programi su deo projekta „Putevima niti“ Kulturnog centra „Mladost“ Futog, koji se realizuje u okviru programskog luka Seobe Evropske prestonice kulture.

Na seminaru, o nošnji kao ogledalu identiteta, migratornim uticajima na nošnju, praksama i perspektivama u očuvanju nošnje kao specifičnog vida nasleđa govoriće eminentni predavači iz zemlje i regiona - Ivan Terzić, Zdenka Obšust, Emil Rupa, Josip Forjan (Republika Hrvatska) i Goran Kovačević (BiH). Na seminaru će biti predstavljeno i multimedijalno izdanje „Azbuka nošnje – početnica“ autora Milana Stepanova, Ivana Terzića i Aleksandre Dobrin koji nastoji da kroz savremene forme širokoj publici približi narodnu nošnju. Seminar počinje u 10 časova.

U 19 časova, na istom mestu - u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, biće priređena revija na kojoj će publika moći da vidi narodne nošnje nacionalnih zajednica sa našeg podneblja i gostiju iz regiona. U muzičkom delu programa učestvuju: DJ YEKELA, Muška pevačka grupa KUD Đoka Pavlović – JP Pošte Srbije (Beograd), Nebojša Burić i Jovica Šipka, instrumentalisti, Dragana Šipka, vokalna solistkinja i ANIP KC Mladost, Futog.

Ulaz na programe je besplatan, uz neophodnu najavu dolaska na brojeve telefona 060 320 56 70 i 060 320 56 15.

Projekat KC Mladost Futog „Putevima niti“ sufinansira Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ u okviru programskog luka Seobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)