"BETON MAHALA" POSLE 7 GODINA: Zabranjena predstava trupe "Joj, evo ih ovi" ponovo na sceni u Novom Pazaru

N. Kočović

25. 01. 2022. u 06:21

POSLE sedam godina pauze, pozorišna predstava "Beton mahala" dramske trupe "Joj, evo ih ovi", ponovo će biti odigrana u Novom Pazaru, gradu o čijim stanovnicima i njihovim međusobnim odnosima i govori.

БЕТОН МАХАЛА ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Забрањена представа трупе Јој, ево их ови поново на сцени у Новом Пазару

Rifat Rifatović, Foto N. Kočović

Ovaj komad tada mladih i neafirmisanih novopazarskih glumaca, u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, u rodnom gradu je "doživeo" samo premijeru i reprizu u Kulturnom centru, a onda je - odlukom lokalnih vlasti - zabranjen.

U međuvremenu, predstava je više od 70 puta igrana u više od 40 gradova Srbije i regiona, gde je pobrala simpatije publike i osvojila brojne nagrade.

- Ideju o ponovnom igranju u našem gradu su pokrenuli sami glumci i mislim da je ovo veoma korisna stvar, kako za kulturna dešavanja u Novom Pazaru, tako i za samu predstavu, da se posle toliko vremena vrati u mesto gde je nastala, a proterana je zbog pogrešne političke odluke. Godinama smo pokušavali da osmislimo pravo vreme kada će se ona vratiti novopazarskoj publici - ističe Rifat Rifatović.

Lejla Plunčević, Foto N. Kočović

Tako su drugo i treće izvođenje zakazani za 5. i 6. februar, a prihod od ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe, odnosno za lečenje tri teško obolele devojčice - Lane, Merjem i Nikoline.

Glumica Lejla Plunčević ističe da će predstava biti izvedena u izvornom obliku, da je kompletna ekipa na okupu i uzbuđena zbog činjenice da će je ponovo igrati pred svojom, domaćom, publikom.

- Predstava šalje emociju koju svi razumeju, ali smatram da ćemo pravi efekat postići tek pred našom publikom. Svi smo srećni što za zakazane termine već vlada veliko interesovanje, pa očekujemo istinski spektakl - objašnjava Lejla, pored koje će na sceni biti još Nedim Nezirović, Amar Ćorović, Vahid Džanković, Ajtana Dražanin, Ema Muratović, te Draga i Petar Kostić.

Foto Privatna arhiva

Suočavanje i sa politikom

PREDSTAVOM "Beton mahala" se - uz dozu sarkazma i ironije, zanimljivim pričama - kritikuju stanje u Novom Pazaru, odnosi između Srba i Bošnjaka, te političari, porodični odnosi, školstvo i upotreba dvojezičnosti.

Podsetimo, posle dva igranja u ovom gradu, na mlade glumce su se bili obrušili brojni lokalni portali pod kontrolom vlasti, ali i oni bliski političkoj opciji tada aktuelnog Muamera Zukorlića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo