POSTALI DEO GRADSKE USTANOVE: Duvački orkestar pripada Kulturnom centru "Kikinda"

R. Š.

24. 01. 2022. u 17:15

LIMENI duvački orkestar više nije deo Dobrovoljnog vatrogasnog društva, već Kulturnog centra „Kikinda“. To znači da duvači više neće svirati kao udruženje građana, već su postali deo gradske ustanove kulture.

ПОСТАЛИ ДЕО ГРАДСКЕ УСТАНОВЕ: Дувачки оркестар припада Културном центру Кикинда

Foto: R. Šegrt

Još je važnije da će ubuduće imati siguran izvor finansiranja, pa mogu da računaju i na zamenu instrumenata starih više od 30 godina.

Posle 89 godina rada Duvačkog orkestra prvi Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, došlo je do transformacije, pa smo umeso orkestra DVD postali Gradski duvački orkestar Kulturnog centra. Mislim da je ranije terbalo da dođe do ove transpormacije , jer više nismo mogli da budemo deo vatrogasne ekipe, pošto je njihov primarni posao protivpožarna zaštita, a programe iz oblasti kulture organizuje Kulturni centar. Prirodnije je da budemo deo ove ustanove– objasnio je Albert Nađ, vođa duvača.

Ugovor o pristupanju Duvačkog orkestra Kulturnom centru u ponedeljak su potpisali Albert Nađ, vođa orkestra, gradonačelnik Nikola Lukač i direktorka Kulturnog centra Tanja Nožica.  

Duvački orkestar osnovan je 1933. godine i trenutno ga čini 20 muzičara, trubača, klarinetista, flautista, saksofonista, muzičara na udaraljkama. Različite su životne dobi, najmlađi član ima svega 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)