BRŽE DO PACIJENATA: Zdravstvena stanica u Ušću kod Kraljeva dobila novo terensko vozilo

G. ĆIROVIĆ

24. 01. 2022. u 13:19

ZAPOSLENI u Zdravstvenoj stanici u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri, pedesetak kilometara od Kraljeva, u buduće će mnogo brže stizati do svojih pacijenata u obližnjim brdsko-ruralnim predelima rudnjanske visooravni i studeničkog kraja.

БРЖЕ ДО ПАЦИЈЕНАТА: Здравствена станица у Ушћу код Краљева добила ново теренско возило

G.Šljivić

Ova ustanova, naime, dobila je savremeno terensko vozilo „dačija daster“ namenjeno hitnim intervencijama u brdskim krajevima, poklon kraljevačke lokalne samouprave preko Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji Kraljeva.

- Ovo je značajan dan za čitav ušćanski kraj. Dobili smo terensko vozilo koje će nam omogućiti pravovremene intervencije na veoma razuđenom području sa oko 6.000 stanovnika. U pitanju su uglavnom staračka domaćinstva koja u zimskom periodu teško stižu do lekara i snabdevanja. Moramo maksimalno da im izađemo u susret i preglede obavimo u kućnim uslovima, tako da će nam „dačija“ biti od ogromne koristi i pomoći - kaže dr Dragoslav Dugalić, šef Zdravstvene stanice u Ušću.

G.Šljivić

PRIMOPREDAJA Dr Dragoslav Dugalić i gradonačelnik Predrag Terzić

Osim zaposlenih u ovoj ambulanti koja uz veliku teritoriju pokriva i veoma prometnu deonicu Ibarske magistrale gde se često događaju saobraćajni udesi, primopredaji vozila prisustvovala je i dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo, kao i gradonačelnik dr Predrag Terzić i Nenad Marković,predsednik Skupštine grada Kraljeva.

G.Šljivić

Terensko vozilo za ambulantu u Ušću

- Za ovu namenu izdvojeno je 2,24 miliona dinara. Terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka omogućiće lekarima i medicinskim sestrama iz ambulante u Ušću da brže i bezbednije stignu do bolesnih i na Rudnu, i u Studenici, Bzoviku, Mlanči i Gokčanici, do samih granica sa opštinama Ivanjica i Raška – istakao je gradonačelnik Terzić. - Važno je da obnovljamo vozni park ambulante koja pokriva veliku teritoriju i nadamo se da ćemo i tokom ove i narednih godina obezbediti sredstva za ovaj oblik podrške i pomoći svima kojima je neophodna.

INTERVENCIJE

PREMA rečima Nenada Markovića, predsednika Skupštine grada Kraljeva i šefa operativnog dela gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, ovo je drugo vozilo koje je nabavljeno za ambulantu u Ušću.

- To je u sklopu petog stuba bezbednosti saobraćaja, za hitne intervencije u najkritičnijem prvom satu kada treba doći do povređenog i pružiti mu adekvatnu prvu pomoć – rekao je Marković. - Ovde se uz saobraćajne, dešavaju i šumske nesreće prilikom seče i transporta drveta, tako da nećemo stati na ovome, već ćemo se potruditi da u narednom periodu obezbedimo jopš neko vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna