OD 129 NOVOZARAŽENIH 22 DECE: Korona presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

19. 01. 2022. u 19:23

DOBRA vest: ni danas, kao ni minulih dana, uprkos sve većem broju novozaražene dece i odraslih, Kovid zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, srećom ne beleži ni jedan smrtni slučaj.

ОД 129 НОВОЗАРАЖЕНИХ 22 ДЕЦЕ: Корона пресек за Горњи Милановац

Foto: M. Bošnjak

I dalje beleži povećani broj pacijenata u njoj – četiri više nego juče.

- U toj „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, lečimo 14 pacijenata. Kod njih 12 potvrđen je virus korona, dvoje ima negativne rezultate testa. Tokom minula 24 sata, u ovu bolnicu primljene su četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, nije bilo otpuštanja na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Najnoviji zvanični podaci o broju novozaraženih tim virusom, iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas manji nego juče, glase ovako:

- Na zarazu kovidom-19 registrovano je još 129 lica, među njima i 22 dece. U Kovid ambulantama juče, 18. januara, pregledano je ukupno 359 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 61 dete – potvrdila je ta medicinska ustanova.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.573. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 4.136, od kojih 593 dece.

Pred zgradom Doma zdravlja, ponovo je postavljen šator, zbog kolike-tolike zaštite od hladnoće i eventualnih padavina. Zbog potvrđenih i očekivanih gužvi osoba, koje traže i dugo čekaju preglede u vezi sa kovidom-19.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju ima porast broja osoba, za nju zainteresovanih. Tako, što je do ovog izveštavanja, nekim od četiri raspoloživa cepiva, prvom dozom vakcinisano ukupno 18.122, drugom 17.504, trećom buster 10.634. Protiv sezonskog gripa, vakcinu je primila 1.251 osoba.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade