BESPLATNO PLIVANJE DO MAJA: Konačno otvoren novosadski olimpijski bazen na "Spensu" posle dugotrajne obnove

S. B.

20. 01. 2022. u 07:26

OLIMPIJSKI bazen na "Spensu" u Novom Sadu nedavno je primio prve kupače posle rekonstrukcije, koja je počela maja 2020. godine i koju je pratilo niz propusta i nedostataka. Odlukom nadležnih u gradu, posetioci će ovaj bazen moći besplatno da koriste u pet smena dnevno do 30. aprila.

БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ ДО МАЈА: Коначно отворен новосадски олимпијски базен на Спенсу после дуготрајне обнове

Olimpijski bazen na "Spensu" / Foto S. B.

Konačno je završena sanacija svih propusta i nestručnog rada tokom prvobitne rekonstrukcije "teške" oko milion evra. Posle čišćenja, pripreme bazenske vode i postavljanja filterskog postrojenja, najsavremenijeg sistema za filtraciju vode u Srbiji, bazen "proradio".

Otvaranju bazena prethodili su nalazi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kojim se potvrđuje hemijska i biološka ispravnost vode. Kako ističe Slobodanka Brankov, portparolka "Spensa", Novosađani su posle duge pauze uživali u komletno rekonstruisanom i uređenom bazenu, a posećenost je bila očekivano velika.

- Najvažnije za nas je da su posetioci masovno izlazili sa pozitivnim reakcijama - kaže Brankov. - Prethodnih nekoliko dana uočljivo je da se kupači opredeljuju za večernje smene, koje su ranijih godina bile rezervisane za sportske klubove. Tokom prepodneva, po smeni u bazenu boravi oko 50 posetilaca dok je po podne tri puta više kupača, a najveći interes je vikendom.

Trenutno, zbog epidemiološke situacije, broj kupača ograničen je na 200 osoba po smeni. Besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni bazena pre svake smene po sistemu "jedna ulaznica - jedna osoba".

- Očekivali smo veliku posećenost, tim pre što građani sada mogu bazen da koriste besplatno. Oni su veoma zadovoljni izgledom i sadržajima posle renoviranja, koje je obuhvatilo uređenje bazenske školjke, a velike investicije bile su i sređivanje hodnika, svlačionica, tuševa. Celokupan kompleks bazena je uređen i rekonstruisan. Vidi se kvalitet, što su građani odmah prepoznali - kaže Brankov.

 

Novosti

GREJANjE

- Bazen ima najsavremeniji sistem grejanja i filtracije, nove startne blokove i ponovo je u potpunosti funkcionalan. Prva smena počinje u 6.30, poslednja u 19.30, a zadržane su i smene za osobe sa invaliditetom - rekao je Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima