ŠANSA ZA STAN I ZAPOŠLJAVANJE: U Čačku tri javna poziva za dodelu pomoći raznim kategorijama ugroženih sugrađana

V. ILIĆ

13. 01. 2022. u 06:00

POD okriljem projekta "Ne ostavljajući nikoga iza sebe - adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku" - koji realizuje lokalna samouprava, a finansira Evropska unija - otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera aktivne inkluzije.

ШАНСА ЗА СТАН И ЗАПОШЉАВАЊЕ: У Чачку три јавна позива за доделу помоћи разним категоријама угрожених суграђана

Budući objekat za nevoljnike, Foto GU u Čačku

Osobe sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi kojima prestaje smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, Romi i ostalo socijalno ugroženo stanovništvo moći će da se prijave za dodelu na korišćenje stana u javnoj svojini - u zgradi koja će biti izgrađena u naselju Obrež - te rekonstrukciju, sanaciju ili adaptaciju privatne porodične kuće, odnosno stana, kroz dodelu i ugradnju građevinskog materijala u maksimalnom iznosu oko 7.000 evra. Predviđena je i kupovina porodične stambene jedinice na teritoriji Čačka, vredne do 16.000 evra.

Prijave se primaju do 10. februara, osim za kupovinu porodične stambene jedinice, za šta rok ističe 14. marta. Svi koji budu izabrani za dodelu stambenih rešenja biće uključeni i u mere aktivne inkluzije, što podrazumeva prekvalifikacije i obuke za pokretanje biznisa, te grantove i povezivanje sa poslodavcima. Predviđeni su još opremanje porodičnog domaćinstva nameštajem i tehnikom, psiho-socijalna podrška, pružanje socijalnih usluga i pravna pomoć.

Čačak projekat realizuje u partnerstvu sa Gradskom stambenom agencijom, Centrom za socijalni rad, ustanovom za pružanje usluga socijalne zaštite "Zračak" i udruženjem građana IDC.

Preuzimanje obrazaca

TEKSTOVI javnih poziva su dostupni na internet prezentaciji Čačka i projektnih partnera, kao i na njihovim oglasnim tablama. Obrasci za prijavu se mogu preuzeti i u prostorijama Gradske stambene agencije, u Pivarskoj ulici br. 1 (zgrada nekadašnje "Čačanske banke"), radnim danima od 9 do 15 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista