PORODICA KAO OSNOVNA ĆELIJA DRUŠTVA: Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović u poseti Čačku

V.Ilić

14. 12. 2021. u 15:08

MINISTAR za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Radomir Dmitrović održao je u utorak sastanak sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem i njegovim saradnicima. Tema sastanka bila je briga o porodici i mere koje na polju popravljanja demografske slike u našoj zemlji preduzimaju Vlada Republike Srbije, ministarstvo na čijem je čelu, kao i lokalne zajednice.

ПОРОДИЦА КАО ОСНОВНА ЋЕЛИЈА ДРУШТВА: Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић у посети Чачку

Foto: V.Ilić

Ministar je naglasio da mere nisu male, ali da rezultati mogu biti vidljivi tek za pet do deset godina.

Dmitrović je istakao da porodica mora ostati osnovna ćelija društva i da je demografija problem sa kojim se suočavaju sve evropske zemlje, kao i da se on ne rešava preko noći.

- Imamo podatke koji nisu nikako dobri. Naši svaki peti stanovnik je stariji od 65 godina, a majka svoje prvo dete rađa u tridesetoj godini. Ako se ta slika ne promeni, osetićemo probleme u svim društvenim sferama – rekao je ministar. On je pohvalio rad lokalne samouprave na brizi o porodici, ističući da je tokom razgovora shvatio da je Čačak kao Grad izuzetno spreman da pomogne pri rastu stope nataliteta, kao i da to čini.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je istakao veliku zahvalnost ministru Dmitroviću što je posetio Čačak i što su imali priliku da razgovaraju o svim izazovima i problemima u oblasti demografije, ali i mogućnostima kako da se prevaziđu.

- Naravno da je rukovodstvu Grada Čačka porodica na prvom mestu i činimo apsolutno sve što je u našoj moći, a uz veliku podršku Vlade Republike Srbije da, pre svega, ekonomski osnažimo majke i podstaknemo ih na rađanje, kako bismo povećali stopu nataliteta. Tokom sastanka sa ministrom čuli smo izuzetno konstruktivne predloge i savete, i veoma smo zahvalni, kao Grad, na svemu što država čini da podstakne razvoj i održivost porodice, kao osnovne ćelije društva – rekao je Todorović.

BONUS VIDEO:

HOROSKOP ZA UTORAK, 14. DECEMBAR: Ovnovima dobre vesti, rakovima novac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)