GRADSKA KASA TEŠKA 3,5 MILIJARDI DINARA: Skupština Novog Pazara usvojila budžet za sledeću godinu

N. Kočović

21. 12. 2021. u 14:59

SKUPŠTINA Novog Pazara usvojila je budžet za 2022. godinu kojim je predviđeno da se u gradsku kasu slije preko 3,5 milijarde dinara i ostvari suficit od 140 miliona.

ГРАДСКА КАСА ТЕШКА 3,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА: Скупштина Новог Пазара усвојила буџет за следећу годину

Foto: N. Kočović

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je da je ovo najveći budžet u istoriji grada i da je u odnosu na onaj od pre pet godina veći za preko 50 odsto.

- Budžet je realno planiran, bez kreditnog zaduživanja, iako očekujemo da će i sledeća godina biti nestabilna zbog ove situacije oko epidemije. Svesni smo da su potrebe veće od mogućnosti, ali ćemo se truditi da uložimo u svih 17 oblasti obuhvaćenih budžetom, sa posebnim akcentom na prioritetne projekte, investicije, obrazovanje – kazao je Biševac.

Odbornici opozicionih Stranke pravde i pomirenja i SDA Sandžaka kritikovali su budžet tvrdeći da se gotovo trećina troši na zarade zaposlenih, da nije dovoljno transparentan i da su prioriteti pogrešno odabrani.

Pre usvajanja budžeta za sledeću godinu, izglasan je drugi rebalan ovogodišnjeg kojim su prihodi uvećani na tri milijarde i 526 miliona, uz očekivani suficit od 158 miliona.

Lokalni parlament poništio je odluku o poskupljenju cene grejanja za 10 odsto, usvojenu na prethodnom zasedanju, uz obrazloženje da je Gradska uprava obezbedila određenu količinu energenata za potrebe Gradske toplane čime je omogućeno nesmetano pružanje usluga građanima, bez potrebe da se povećavaju cene.

Skupština je dodelila nove mandate vršiocima dužnosti direktora Parking servisa Emiru Spici, Gradske čistoće Arminu Mehoviću, Zavoda za urbanizam Enesu Škrijelju i Turističke organizacije Novog Pazara Dejanu Belojici.

Po sprovedenim konkursima, za direktora Istorijskog arhiva “Ras” izabran je Zoran Popović, Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović, a Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Usvojeni su i planovi i programi javnih preduzeća za sledeću godinu, kao i Plan održivog razvoja Novog Pazara do 2030. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda