"SIGURNA KUĆA" ZA 400 SLIKA: Kulturni centar u Paraćinu završava projekte obnove izlagačkog prostora i depoa

Z. RAŠIĆ

21. 12. 2021. u 06:21

SREDSTVIMA Ministarstva kulture i informisanja, ali i iz kase lokalne samouprave, Kulturni centar u Paraćinu je priveo kraju unapređenje izlagačkog prostora, a u toku je sređivanje prostorije za depo.

СИГУРНА КУЋА ЗА 400 СЛИКА: Културни центар у Параћину завршава пројекте обнове излагачког простора и депоа

Foto Z. Rašić

Novi prostor za odlaganje umetničkih dela koja trenutno nisu izložena biće opremljen konstrukcijom sa ramovima za skladištenje oko 400 slika nastalih tokom likovne kolonije "Sisevac", koje ova ustanova ima u svom fundusu.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra Aljoša Gligorijević ističe da su projektom "Kroz prizmu umetnika" za galerijski prostor obezbedili i novu rasvetu.

- Postavljeno je 25 savremenih LED reflektora koji daju potpuno novu dimenziju ovom prostoru, a kupili smo i 50 novih sklopivih stolica koje su nam neophodne pri organizaciji različitih tribina i književnih večeri. Ipak, najveća investicija su specijalni, montažni ramovi na izvlačenje koji će značajno unaprediti funkcionisanje našeg depoa - objašnjava Gligorijević i dodaje da se konačno stiču uslovi za čuvanje kulturnog blaga na pravi način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!