AKCIJA U ZRENJANINU: Vlasnici kućnih ljubimaca u borbi protiv petardi

B. G.

16. 12. 2021. u 13:22

VIŠE hiljada pasa i mačaka, usled stanja šoka, ugine tokom novogodišnjih praznika zbog bacanja petardi, vatrometa, raketa i ostalih pirotehničkih naprava, a životinje negativni šok dožive kada se u momentu ekaplozije zateknu na ulici ili u dvorištu.

АКЦИЈА У ЗРЕЊАНИНУ: Власници кућних љубимаца у борби против петарди

Foto: J. Stojković

Akciju zaštite životinja u takvim situacijama, pokrenuli su u Zrenjaninu, ispred jednog studija za kupanje i šišanje pasa, vlasnici kućnih ljubimaca, uz jasnu poruku bahatim sugrađanima, da ne bacaju petarde bez prevelikog razloga i tako doprinesu uspehu akcije, koja će se ponavljati svakog vikenda.

- Gruvalo je, praštalo na sve strane, komšijski pas je ogluveo posle nekoliko uzastopnih eksplozija dimnih bombi, za doček prošle godine - kaže Ilija Majstorović višestruki šampion Srbije u stonom tenisu, koji je sa svojim ljubimcem došao da podrži akciju, baš kao i  profesor istorije u zrenjaninskoj Gimnaziji Igor Micov.

- Postoji toliko drugih načina da se iskaže osećaj ushićenja, euforije i najviše zabrinjava što petarde mahom bacaju mladi - dodaje profesor Srđan Penjivrag iz Zrenjanina, uz apel da se u akciju uključi komunalna milicija u Zrenjaninu i pomogne brojnim studentima, veterinarima, advokatima, lekarima, sportistima, koji su podržali akciju.

Ići ćemo po kućama, stanovima, od sandučeta do sandučeta ubacivati flajere sa poučnim tekstovima i konkretnim primerima, kako su stradale nedužne životinje, kućni ljubimci i kako roditelji poučno treba da utiču na formiranje svesti svoje dece o ovom sve prisutnijem problemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru