NAGRAĐEN MILAN VUJIĆ: Nagrada za masku na pozorišnom festivalu "Mali Joakim"

R. Š.

24. 11. 2021. u 17:48

SPECIJALNU nagradu za masku u predstavi „Lepotica i zver“ Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, na 14. Festivalu za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, dobio je Milan Vujić, glumac Dečijeg pozorišta “Lane” u Kikindi.

НАГРАЂЕН МИЛАН ВУЈИЋ: Награда за маску на позоришном фестивалу Мали Јоаким

Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Vujić je izradio ubedljivu masku princa koji se pretvara u zver, a stručni žiri je ocenio da je “svedenim rešenjem napravio masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“

Milan Vujić je glumac Dečijeg pozorišta “Lane” u Kikindi, a uporedo već skoro deset godina izrađuje i maske za predstave ovog, a povremeneo i drugih pozorišta. Dosad je izradio oko 40 maski, a ovo mu je prva nagrada na festivalu profesionalnih pozorišta.

- Reditelj predstave „Lepotica i zver“ Željko Hubač kontaktirao me je na preporuku Olivere Viktorović iz beogradskog “Pan teatra” s akojim “Lane”sarađuje. Prihvatio sam ponudu da napravim masku princa koji se pretvara u zver. Pokazalo se da je ono što sam zamislio i neumorno radio pune tri nedelje bilo dobro rešenje – objašnjava Vujić, koji je do sada sarađivao sa više profesionalnih pozorišta, najviše sa Narodnim pozorištem u Kikindi.

Predstavu za decu „Lepotica i zver“ zaječarskog pozorišta, autora i reditelja Željka Hubača, publika je proglasila najboljom na festivalu„Mali Joakim“, koji je od 15. do 22. novembra održan u Kruševcu. Stručni žiri činili su: Branko Popović, reditelj (predsednik žirija) i Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, članovi. Odluka da se Vujiću dodeli Specijalna nagrada za masku bila je jednoglasna. Komad je nagrađen u veoma jakoj konkurenciji sedam najboljih predstava profesionalnih pozorišta Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina