GAS DO SVAKOG DOMAĆINSTVA: Proširenje mreže u osam subotičkih mesnih zajednica

J. L.

30. 10. 2021. u 05:55

POSLE MZ "Novo selo", gasifikacija se nastavlja u subotičkoj MZ "Zorka", gde će gasovodna mreža proći kroz četiri ulice u dužini od oko 2,5 kilometara.

ГАС ДО СВАКОГ ДОМАЋИНСТВА: Проширење мреже у осам суботичких месних заједница

Gasifikacija u četiri ulice / Foto J. L

- JKP "Subotica gas" u godišnjem planu poslovanja ima proširenje deset kilometara gasne mreže, a uz ovde dve mesne zajednice, planirani su radovi u Dudovoj šumi, Radanovcu, Malom Radanovcu, Aleksandrovu, Keru i Gatu. Zaista se trudimo da razvoj bude ravnomeran i da realizujemo zahteve mesnih zajednica i da se one ravnomerno razvijaju - istakao je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, prilikom obilaska radova u ulici Pokret nesvrstanih. - Ovim radovima gas će biti uveden u većini legalizovanih ulica u ovom naselju.

U proširenje gasovodne mreže u osam mesnih zajednica JKP "Subotica gas" izdvojiće oko 18 miliona dinara.

- Nadamo se da će Skupština grada na narednoj sednici usvojiti izmenu Odluke o opštinskim putevima, jer po važećoj odluci iskopavanja na javnoj površini mogu da se rade do 1. novembra a mi imamo puno zainteresovanih budućih korisnika i oko 60 naloga za priključenje čekaju da se realizuju. Najavljuje Timea Horvat, direktorka JKP "Subotica gas". - Sada imamo oko 396 radno aktivnih naloga za priključenje u različitim fazama.

Cena priključka je 110.000 dinara, a preduzeće razmatra plaćanje priključka na rate. Gasifikacijom ovog dela naselja stiču se uslovi za priključenje novih 150 korisnika na mrežu. Svaka investicija u "Zorku" je dobrodošla i zahvalni smo što je ovo preduzeće mislilo na nas,- kaže Adam Pletl, predsednik Saveta MZ "Zorka".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna