DA DECA IMAJU BOLJE USLOVE ZA UČENJE: Subotičke osnovne škole dobile novac za obnovu

J. L.

28. 10. 2021. u 18:15

SUBOTIČKE osnovne škole „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“ i „Sečenji Ištvan“ dobile su zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazavenje, upravu i propise, novac, koji će da omogući obnovu prostorija.

ДА ДЕЦА ИМАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА УЧЕЊЕ: Суботичке основне школе добиле новац за обнову

J.L.

OŠ „Kizur Ištvan“ je dobila 8.2 miliona dinara, 6.8 miliona od resornog sekretarijata a ostalo je obezbedio Grad Subotica. Sa ovim novcem biće adaptirani toaleti i sanitarni čvorovi.

- Evidentno je da je ova investicija bila zaista neophodna s obzirom da su kanalizacione cevi veoma stare, na osnovu ispitivanja utvrđeno je da negde ispuštaju vodu što bi dovelo do urušavanja zgrade. Pored kompletne kanalizacione mreže, adaptiraće se i četiri sanitarna čvora – najavljuje Dejan Anđelović, direktor OŠ „Kizur Išvan“.

Uz pomoć Grada i Pokrajine biće obnovljeni i objekti OŠ „Sečenji Ištvan“ i „Sveti Sava“.

- Ovakvi projekti su od izuzetnig značaja i za rad i za boravak dece u školama, nije u pitanju samo nastavni proces već i uslovi u kojima deca uče. Ovo je jedan lep primer saradnje lokalne i pokrajinske vlasti zahvaljujući kojoj će biti obnovljene prostorije u školama – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – OŠ „Sveti Sava“ je takođe dobila četiri miliona dinara za radove na sanitarnom čvoru,  a to je druga faza jer je Grad  već izdvojio tri miliona dinara za ove namene. OŠ „Sečenji Ištvan“ je dobila milion i po dinara.

Kako je istakla Milanka Kostić, članica Gradskog veća za obrazovanje, uprkos pandemiji Grad Subotica je za projektne aktivnosti osnovnih škola opredelio deset miliona, a za srednje škole 8.8 miliona dinara.

- Veoma je važno da se kroz projektne aktivnosti dođe do para kako bi se unapredila infrastruktura u subotičkim školama. Bitno je da obezbedimo što bolje uslove za učenike, jer je kvalitetno obrazovanje jedan od naših prioriteta – poručila je Milanka Kostić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri