FINANSIJSKE PREVARE U MISIJI UN: Plaćali advokate demonstrantima u Belorusiji novcem za invalide

Tanjug

12. 10. 2021. u 22:16

NEKOLIKO zaposlenih u predstavništvu UN u Belorusiji pružilo je pomoć u finansijskoj prevari sa sredstvima UN namenjenim pravnoj pomoći za osobe sa invaliditetom i žrtvama nasilja u porodici, objavljeno je danas na veb stranici Stalne misije Belorusije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

ФИНАНСИЈСКЕ ПРЕВАРЕ У МИСИЈИ УН: Плаћали адвокате демонстрантима у Белорусији новцем за инвалиде

Foto: EPA

- U avgustu 2020. godine, nakon što su se u Belorusiji dogodili nemiri izazvani od strane spoljnog faktora, a nakon objavljivanja rezultata izbora, sa punom svešću o nezakonitosti preduzetih radnji pokrenuta je inicijativa koja se uz dalju podršku zvaničnika UN - dvoje zaposlenih u kancelariji UN u Belorusiji - razvila u nezakonitu šemu za pokrivanje advokatskih usluga beloruskim građanima koji nisu bili ni osobe sa invaliditetom niti žrtve nasilja u porodici, navodi se na veb stranici Beloruske misije u Ženevi, prenosi TASS.

U saopštenju se dodaje da je reč o građanima koji su učestvovali u ilegalnim protestima čiji je cilj bio miniranje državnosti i rušenje aktuelne vlasti Belorusije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

LJUBAV KOJA TRAJE SKORO DVE DECENIJE: Lepa supruga glumca Nenada Okanovića (FOTO)