EPIDEMIJA KORONE U ŠAPCU: U bolnicama više od 160 pacijenata

V.Mitrić

08. 10. 2021. u 13:20

EPIDEMIJSKE brojke u Šapcu su zabrinjavajuće, najviše je novozaraženih od početka epidemije, rečeno nam je u DZ „Dr Draga Ljočić“ u Šapcu.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ У ШАПЦУ: У болницама више од 160 пацијената

Foto: A.D.

Broj pozitivnih na koronavirus ovih dana kretao se od 235 do 242. Pozitivnost testova je, kako kažu u ovoj ustanovi, oko 40 odsto. U kovid ambulantu svakog dana na pregled dođe oko 700 Šapčana.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac doktorka Jasmina Stanković ističe da je u jednom danu zabeleženo 787 pregleda!

- Među pregledanim je najviše dece pri Službi dečje zdravstvene zaštite u njihovoj kovid ambulanti, a to su mališani predškolskog i školskog uzrasta, a među odraslima uzrasta od 20 do 30 godina - kaže dr Stanković, ističući da su prisutne sve starosne kategorije, ali da je najviše mladih koji su najmanje vakcinisani.

Pozitivnost testova je početkom septembra bila oko 30 odsto, a sada prelazi i 40 procenata.

- Nas brine to što se klinička slika komplikuje, a krenulo je sa lakom kliničkom slikom – kijavicom, kašljem, povišenom temperaturom, a sada daju i podatak da su izuzetno malaksali, imaju bolove u mišićima i ne mogu da čekaju - priča dr Stanković, objašnjavjući da su zbog toga uveli deljenje brojeva, kao i da su pojačali smene.

I pored toga, nema gužvi na punktu za vakcinaciju.

- Do juna meseca smo dnevno vakcinisali preko 1.000 ljudi, sada je taj broj ispod 100. Najveće interesovanje je za treću dozu, kaže doktorka.

U šabačkoj kovid bolnici je više od 160 pacijenata i više je prijema nego otpusta na dnevnom nivou.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest