STIŽU ZELENE INVESTICIJE: Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović u Mionicu donela lepe vesti

B. PUZOVIĆ

06. 10. 2021. u 07:26

PROSTOR u Mionici, pored reke Ribnice, godinama je bio devastiran i pretvoren u smetlište, a sada je očišćen i tu se pravi zelena oaza sa kutkom za rekreaciju.

СТИЖУ ЗЕЛЕНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић у Мионицу донела лепе вести

Foto OU u Mionici

Priobalje Ribnice krasiće pešačka i biciklistička staza, kao i igralište za najmlađe, a mobilijar u parku će biti od ekološki prihvatljivih materijala. Planirane su još nove sadnice i trava, a mi ćemo se potruditi da ovde dovedemo što više takozvanih zelenih investicija - istakla je tokom posete Mionici ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, podsećajući da je ovo jedna od 40 lokalnih samouprava koje su od države dobile sredstva za zaštitu zemljišta.

Ideja je, kaže, da zapušteno zemljište i klizišta budu uređeni, što istovremeno unapređuje standard građana.

Foto OU u Mionici

A, na obali reke Ribnice se ne gradi samo dečje igralište na više od 370 kvadrata, već i moderno šetalište široko tri metra. Predviđeno je da se ukloni površinski, zagađeni sloj zemljišta i postavi nova podloga, na kojoj će potom biti posađeni trava i drveće.

Radovi vredni 16,7 miliona dinara biće, kako je najavljeno, završeni polovinom novembra.

- Ministarstvo za zaštitu životne sredine našoj Opštini je odobrilo 10,5 miliona dinara za izgradnju linijskog parka duž Ribnice, kao i rekultivisanje zemljišta koje će biti iskorišćeno u rekreativne svrhe - istakao je prvi čovek Mionice Boban Janković.

- Lokalna samouprava će učestvovati sa 6,2 miliona dinara, a uskoro će početi i izgradnja prečistača otpadnih voda ne samo u našem mestu, već i u Banji Vrujci. Pored postavljanja 10,5 kilometara kanalizacione mreže, biće nastavljeno i asfaltiranje puteva u više od 30 sela.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković