UKLANJANJEM DIVLJIH DEPONIJA DO LEPŠE SRBIJE: Ministarka Vujović u Plandištu, u toku čišćenje na 500 lokacija u zemlji

J. J. BALjAK

10. 09. 2021. u 20:05

MINISTARKA za zaštitu životne sredine Irena Vujović danas je u opštini Plandišta obišla lokacije na kojima se, u okviru kampanje „Za čistiju budućnost“, uklanjaju divlje deponije.

УКЛАЊАЊЕМ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА ДО ЛЕПШЕ СРБИЈЕ: Министарка Вујовић у Пландишту, у току чишћење на 500 локација у земљи

Foto: Opština Plandište

Ona je tom prilikom istakla da je ministarstvo za te namene ove godine izdvojilo 75 miliona dinara, te da se trenutno na teritoriji cele Srbije radi na uklanjanju ukupno 500 divljih smetlišta, što je ogroman, ali ne i konačan broj.

- Tu sliku Srbije moramo da promenimo. Nadam se da ćemo uklanjanjem ovih deponija stvoriti prostor za ozelenjavanje i jednu lepšu i uređeniju Srbiju – istakla je ministarka.

Divlja deponija između sela Hajdučica i Stari Lec, koju su obišli, jedna je od pet u opštini Plandište, koja će biti uklonjena zahvaljujući podršci ministarstva.

Predsednik opštine Jovan Repac rekao je da je to samo jedan od projekata koji ta lokalna samouprava realizuje sa resornim ministarstvom, što pokazuje da je zaštita životne sredine važan element svakodnevnog života Plandištanaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja