MEĐU OBOLELIMA I BEBA: Novih 47 kovid slučajeva u Negotinu

S.M.J.

04. 10. 2021. u 17:20

PRISUSTVO virusa korona u poslednja tri dana potvrđeno je laboratorijskim testiranjem kod 47 od ukupno 258 testiranih Negotinaca na kovid-19, Među njima i dvanaestoro dece, od kojih najmlađi ima dva meseca, a najstariji 16 godina.

МЕЂУ ОБОЛЕЛИМА И БЕБА: Нових 47 ковид случајева у Неготину

Foto: S.M.J.

Virus korona evidentiran je kod 30 osoba ženskog pola od osam do 85 godina starosti, kao i kod 17 osoba muškog pola od dva meseca do 82 godine života.

Ovog vikenda hospitalizovano je 10 pacijenata, tri su pušteni na kućno lečenje, a jedna osoba je sa težom kliničkom slikom transportovana do Kruševca gde je zbrinuta u tamošnjoj kovid bolnici. Od posledica virusne infekcije preminulo je troje bolesnika. U negotinskoj bolnici, inače, od kovida-19 leče se 33 osobe, svi sa upalom pluća, od kojih je 25 na kiseoniku. Najviše pacijenata je na Grudnom odeljenju 18, na Odeljenju neurologije je 10, a na internom pet kovid pozitivnih bolesnika.

U poslednja tri dana u kovid ambulanti Zdravstvenog centra u Negotinu obavljen je 131 pregled od kojih 77 prvih i 54 kontrolna.

U opštini Negotin trenutno je 259 aktivnih slučajeva. Od početka epidemije virus korona potvrđen je kod 3.355 osoba, od kojih je njih 2.986 u međuvremenu izlečeno, dok je bitku sa kovidom u negotinskoj bolnici izgubilo 110 osoba.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)