ODLAŽU SE SVA JAVNA OKUPLJANJA: Do poboljšanja epidemiološke situacije u Valjevu

B. P.

17. 09. 2021. u 16:14

SVE javne manifestacije i druga okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru u Valjevu odlažu se do poboljšanja epidemiološke situacije.

ОДЛАЖУ СЕ СВА ЈАВНА ОКУПЉАЊА: До побољшања епидемиолошке ситуације у Ваљеву

Foto:G.Šljivić

Štab za vanredne situacije grada Valjeva naložio je i da pravna lica i preduzetnici koja organizuju javna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru striktno i dosledno poštuju mere koje su određene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

Prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, samo na području Valjeva u petak je bilo oko 240 novih slučajeva zaraze korona virusom. Oko 2.250 žitelja Valjeva juče je imalo kovid 19, od ukupno 390 obolelih na području Kolubarskog okruga.

Obavezuju se republičke i gradske inspekcije da pojačaju kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa ovlašćenjima i preporukama Republičkog kriznog štaba. Javne ustanove - zdravstvene, predškolske i školske, republičke i gradske institucije, kao i drugi poslovni subjekti, da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv kovida 19.

- Apelujemo na građane da se vakcinišu i da striktno poštuju mere koje su trenutno na snazi – poručio je komandant Štaba za vanredne situacije grada Valjeva Lazar Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest