FORMIRAN KLUB ZA SARADNJU: Izraelski ambasador Jahel Vilam u Pirotu

V. Ć.

02. 09. 2021. u 18:40

IZRAELSKI ambasador u Srbiji Jahel Vilam, danas je posetio Pirot, a povod je formiranje ogranka srpsko-izraelskog kluba u ovom gradu.

ФОРМИРАН КЛУБ ЗА САРАДЊУ: Израелски амбасадор Јахел Вилам у Пироту

Foto: V. Ć.

Nakon razvogora sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, Vilam je obišao postrojenje za preradu otpadnih voda u selu Krupac, gde postoji i istoimeno izvorište odakle se deo Pirota snabdeva vodom za piće.

- Srbija i Izrael imaju dobre političke odnose, ali ti odnosi se ne reflektuju i na privrednu saradnju, kakva bi mogla da bude u oblasti turizma, IT sektoru, preradi voda-rekao je Vilan i konstatovao da će se saradnja unaprediti nakon otvaranja Predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu. Što se tiče formiranja ogranka Srpsko-izraelskog kluba u Pirotu on će privući pažnju privrednika i ukazati izraelskim firmama na potencijale pirotske privrede.

Gradonačelnik Vasić je istakao sličnost Pirota sa pojedinim izraelskim gradovima , i moguću saradnju na pojedinim infrastrukturnim objektima, ali i u IT sektoru u kome Izraelci mogu da nam budu dobar primer. On je podsetio na je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Krupcu delo izraelske tehnologije i da uspešno radi već desetak godina.

Vasić i Vilam su položili vence i cveće na spomenih pirotskim Jevrejima koji su tokom okupacije 1943. godine stradali u nemačkim logorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri