USELJENJE U NOVU PIJACU ZA MESEC I PO: Igor Mirović posetio Kikindu radi završetka gradnje nove pijace

Рада Шегрт
Rada Šegrt

01. 09. 2021. u 00:45

GRADNjA nove zelene pijace u Kikindi, posle tri godine, konačno bi trebalo da bude završena najduže za mesec i po ili dva.

УСЕЉЕЊЕ У НОВУ ПИЈАЦУ ЗА МЕСЕЦ И ПО: Игор Мировић посетио Кикинду ради завршетка градње нове пијаце

Foto R. Šegrt

Radovi su počeli još novembra 2019. i kako je tada najavljeno kompletna zgrada trebalo je da bude gotova do jula prošle godine. Međutim, posao se odužio, u šta se u utorak uverio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je obišao objekat u izgradnji. Kakva god da bude nova pijaca, biće bolja od nekadašnje, na kojoj je većina tezgi bila na otvorenom, kao što je i sada. Nova pijaca imaće ukupno 3.300 metara kvadratnih i 130 natkrivenih tezgi.

- Malo smo odužili, ali kada se sve završi i kada za mesec ili dva sve bude vrvelo od ljudi, sve će da se zaboravi. Na kraju smo radova na izgradnji zatvorene, moderne i u jednom delu klimatizovane pijace. Za stotinak onih koji ovde budu svakodnevno radili, u zatvorenom i poluotvorenom delu, biće to novi početak. U mnogo boljim sanitarnim i tehnološkim uslovima, u prostoru zaštićenom od kiše i vetra, će se i prodavati i kupovati – opisao je Mirović.

Foto R. Šegrt

Zgrada pijace imaće tri lamele, a do sada je završena samo jedna sa nekoliko manjih lokala. Gradnju pijace u centru Kikinde, na mestu stare, finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

- Fond je uložio 244 miliona dinara, a grad je izdvojio 98 miliona dinara. Nekoliko decenija maštamo o izgradnji nove pijace i imaćemo je za mesec ili mesec i po. Biće to funkcionalna i moderna pijaca – izjavio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Foto R. Šegrt

SKUPA SPOROST

Kašnjenje je, verovatno, poskupelo radove. Prema ranijim izjavama gradskih funkcionera u gradnju pijace iz budžeta Kikinde izdvojeno je 50 miliona dinara. Gradonačelnik Nikola Lukač u utorak je rekao da ulaganja iznose 98 miliona dinara, skoro duplo više.

 

NOVI PROJEKTI

- Do kraja godine očekuju nas dva velika projekta u Kikindi. Rekonstrukcija Opšte bolnice i radovi na izgradnji fabrike vode. Očekuje nas i gradnja brzog puta od Sombora do Kikinde, tzv. vojvođanskog osmeha. Prva deonica od desetak kilometara trebalo bi da počne da se gradi do kraja godine – najavio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)