KIKINDA PRVI PUT “U RITMU EVROPE”: Pobednička pesma Evrovizije na najvećem muzičko-scensko takmičenju za decu

R.Š.

26. 08. 2021. u 14:37

NA najvećem muzičko-scenskom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope“ Kikinda će ove godine prvi put imati svoju ekipu, koja će na engelskom jeziku izvesti numeru “Fairytale”, norveškog muzičara Aleksandra Ribaka.

КИКИНДА ПРВИ ПУТ “У РИТМУ ЕВРОПЕ”: Победничка песма Евровизије на највећем музичко-сценско такмичењу за децу

Foto: Grad Kikinda

To je bila i pobednička pesma “Evrovizije” 2009. godine, a predstavljala je Kraljevinu Norvešku. Ovaj put predstavljaće Kikindu, a izvodiće je mladi Andrej Salkai, a pratiće ga sugrađanke: Ena Šošić, Milana Rajkov i Minja Krstić.

Kikinđani premijerno učestvuju na ovom takmičenju koje se održava po uzoru na “Evroviziju”, a zanimljivo je da Kikindu i Norvešku ne povezuje sada samo ova pesma, već prijateljstvo dva naroda datira još iz Drugog svetskog rata, pa su banatski grad i norveški Narvik prijatelji već dugi niz godina.

- Naša pesma je pod rednim brojem 18, a svi koji žele da nas podrže mogu da glasaju slanjem sms poruke na 1557. Finalno veče festivala prenosiće TV Prva. Finale će se održati 5. septembra u Čačku – preneli su mladi kikindski muzičari, koji su u četvrtak, u Kulturnom centru “Kikinda”, na pres konferenciji, zahvalili ovoj ustanovi i Gradu na velikoj podršci.

Sreću na takmičenju poželeo im je predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, koji veruje u uspeh ekipe iz svog grada “U ritmu Evrope”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)