ISKORAK KA NOVOM DOBU: Prijepolje bilo prva od ukupno 16 stanica karavana znanja "Digitalna ekspedicija"

A. ROVČANIN

31. 08. 2021. u 07:26

KARAVAN novih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija" boravio je u gradu na Limu, a Prijepoljci su imali priliku da se upoznaju sa elektronskim uslugama, trgovinom i ostalim pogodnostima koje omogućavaju nove tehnologije.

ИСКОРАК КА НОВОМ ДОБУ: Пријепоље било прва од укупно 16 станица каравана знања Дигитална експедиција

PREZENTACIJA Početak serije poseta širom Srbije, Foto A. Rovčanin

Sastavni deo programa su bili razgovori i radionice sa ekspertima i domaćim influenserima.

Karavan "Digitalna ekspedicija" je, inače, pokrenut na inicijativu kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić - uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i e-upravu, a u partnerstvu sa programom "Nova pismenost" koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Prvi čovek Prijepolja Vladimir Babić je istakao da se karavanom "Digitalna ekspedicija" ostvaruje jedan od ciljeva Vlade Srbije, da se javnosti predstave značajne teme na kojima se zasniva savremeno i konkurentno srpsko društvo, a posebno je zahvalio na privilegiji da ovdašnja lokalna samouprava bude uvrštena među samo 16 destinacija na kojima će građanima biti pružena sva raspoloživa znanja iz oblasti digitalizacije.

Miodrag Ćubić, Foto A. Rovčanin

 

Istovremeno, načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić je podsetio da je tokom poslednjih nekoliko godina, u saradnji sa državnim organima, lokalna samouprava osavremenila svoje računarske i mrežne kapacitete - da bi se pripremila za implementaciju elektronske pisarnice, povećala bezbednost podataka i otvorila se ka eUslugama.

- Problemi vezani za gužve na šalterima, komplikovane procedure, posećivanje više institucija da bi se završio posao, radno vreme organa... postaće prošlost - naglasio je Ćubić.

Tokom naredna četiri meseca, kako je najavljeno, ovaj karavan će posetiti još Vršac, Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)