VEĆI PROCENAT POZITIVNOSTIH: Pirotskom okrugu počela vakcinacija trećom dozom

V. Ć.

17. 08. 2021. u 20:29

ZZZJ u Pirotu, danas je registrovao još 11 novozaraženih na području Pirotskog okruga. Iz Pirota ih je 5, Bele Palanke 4,Diitrovgrada 2, dok u Babušnici nije registrovan ni jedan slučaj.

ВЕЋИ ПРОЦЕНАТ ПОЗИТИВНОСТИХ: Пиротском округу почела вакцинација трећом дозом

Foto V. Ćirić

U prethodne dve nedelje povećava se broj zaraženih kojih je bilo 92, dok je celog prošlog meseca registrovano 70 novoobolelih građana.

Danas je na testiranje poslato 12 briseva, a od 29 antigenih testova u ZZJZ u Pirotu 2 su pozitivna, što znači da je veći procenat pozitivnosti. U celom okrugu, od početka epidemije registrovano je 6.008 slučajeva kovid 19. U kovid ambulanti obavljeno je 132 pregleda, od čega je 40 odsto prvih dok je 60 odsto kontrolnih. Za 18 osobe naložena je mera kućne izolacije. U OB u Pirotu, trenutno nema pacijenata sumnjivih na kovid, dok su dve osobe sa teškom kliničkom slikom prebačene u kruševačku kovid bolnicu.

U domovima zdravlja na području okruga počela je vakcinacija trećom dozom. Inače, od početka vakcinacije, cepljen je 34.581 građanin, obe doze primilo je njih 33.450, tako da je ukupno dato 68.031 doza vakcina.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nesigurna i da hitno treba ubrzati vakcinaciju. Fajzer i Sinofarm vakcina ima dovoljno -poručuju medicinari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri