DRINSKA REGATA: Očekuje se nekoliko hiljada učesnika

V. Mitrić

07. 08. 2021. u 10:15

DRINSKA regata, koju grad Loznica organizuje 15 put biće održana dana, najbrže,najatraktivnijem, a po mnogima i na najlepšem delu reke, koja teče između Srbije i RS, BiH, rekao nam je profesor Milan Nedeljković,član Gradskog veća, kapetan ovogodišnje regate, koja se vozi od brane HE“Zvornik“ do „Žićine plaže“ u Banji Koviljači.

ДРИНСКА РЕГАТА: Очекује се неколико хиљада учесника

Foto: V. Mitrić

Spust će trajati oko četiri časa, od 10-14 časova. Očekuje se nekoliko hiljada učesnika  na vodi i kraj nje, na obe obale.

- Ova manifestacija je,odavno,posvim kriterijuma  dobila međunarodni karakter, ali i visok kvalitet, jer su se, mnogi ljudi, baš pre nje, upoznali za dragocenostima, lepotama i divotama Drine i njenog priobalja - kaže Vidoje Petrović, gradonalečelnik Loznice, koji je utemeljivač regate. - Sve je veće  interesovanje i broj učesnika uz brojne  sadržaje, a ogroman je broj ljudi,koji i pre i posle regate boravi na Drini, a dolaze iz raznih krajeva Srbije, RS, BiH, Crne Gore i inostranstva. Mi dobro znamo da je ovo vek kontinetalnog turizma i zato se valjano spremamo.

Organizovanje ove svetkovine na reci i kraj nje,pored ostalog, podrazumeva  stroge mere  bezbednosti, zašto će biti zadužene ronilačke i spasilačkih ekipa, u saradnji sa policijom i vojskom - rekao je Nedeljaković. - To je način da se ova tradicionalna sportsko rekreativna manifestacija uvek sačuva kao lep doživljaj za sve njene učesnike i da se svake godine unapređuje na lestvici letnjih sadržaja  koje grad Loznica brižljivo organizuje i neguje kao turističko blago.

Obezbeđeno je osiguranje za sve učesnike koji se budu prijavili na startu regate, rečeno je uz podsećanje da je Drinska regata u organizaciji grada Loznice besplatna za sve njene učesnike i verne privrženike rekreativnih sportova.

Drinska regata se organizuje u saradnji sa opštinom Mali Zvornik i gradom Zvornikom na levoj obali Drine kao i mesnom zajednicom Banja Koviljača.

- Pored poklon majica, kačketa i ručka posle plovidbe duge 19 kilometara Organizacioni odbor priprema i zanimljive zabavne sadržaje na Žićinoj plaži, gde je ciljno mesto za sva plovila koja će se 7. avgusta otisnuti na prelepu turneju - poručuje kapetan regate Nedeljaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda