NOSTALGIJA NA TRGU: U Kraljevu i Vrnjačkoj Banji održan tradicionalni reli oldtajmera (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

01. 08. 2021. u 13:29

U ORGANIZACIJI kluba „Oldtajmer“ iz Vrnjačke Banje ovog vikenda održan je tradicionalni, 15. po redu Međunarodni reli starih automobila, popularnih oldtajmera.

НОСТАЛГИЈА НА ТРГУ: У Краљеву и Врњачкој Бањи одржан традиционални рели олдтајмера (ФОТО)

Foto: G. Š.

Po rečima organizatora, defile oldtajmera započeo je u Vrnjačkoj Banji, potom se preselio u obližnje Vraneše, a završio svojevrsnom nostalgičnom izložbom na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva.

- U Kraljevo je pristiglo pedestak oldtajmera iz svih krajeva Srbije, a ima po neki i iz bivših jugoslovenskih republika. Ovo je naše tradicionalno druženje, skup entuzijasta i zaljubljenika. Gde god da odemo lepo smo primljeni, a nadam se da će i ova izložba u Kraljevu takođe postati tradicionalna – kaže Goran Barlov iz vrnjačkog „Oldtajmera“.

Uprkos tropskoj temperaturi i jakom suncu, parkirani oldtajmeri na centralnom gradskom trgu izazvali su veliku pažnju Kraljevčana, naročito zaljubljenika u automobile, brojnih radoznalaca, kao i onih mlađih koji su želeli da se fotografišu pored brižno očuvanih četvorotočkaša, ponajviše „mercedesa“, „spačeka“, „opela“ i „sitroena“ iz prve polovine i sredine prošlog veka, neizbežnih i brojnih „fijata 750“ - popularnih „fića“ domaće prozvodnje, „zastave 101“, „tristaća“… Pažnju su privukli i „saab“, sportski kupe „fijat 850“, sjajno očuvani „ford konzul“ i „pežo 504“...

- Uvek sam želeo da imam oldtajmera, nekog „forda“ ili „ostina“ ali je to veoma skupo. Zato mi je posebno drago kada na ulici vidim ili tokom vožnje sretnem automobil iz davno prošlih, ali srećnijih i bezbrižnijih vremena – setno kaže jedan stariji Kraljevčanin razgledajući „volvo amazon“ iz šezdesetih godina.

Učesnike ovog nesvakidašnjeg relija pozdravio je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić uručivši im pehare, medalje i zahvalnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)