KULTURNO LETO U VRŠCU: Tri revije filma, izložbe i interaktni programi za decu

J. J. BALjAK

30. 07. 2021. u 14:41

VRŠAČKO kulturno leto, koje počinje u nedelju, 1. avgusta, održavaće se na dve lokacije – u bašti Doma vojske i muzičkom paviljonu na Gradskom trgu.

КУЛТУРНО ЛЕТО У ВРШЦУ: Три ревије филма, изложбе и интерактни програми за децу

Foto: Novosti

Otvoriće ga osmodnevna filmska revija „Velikani srpskog glumišta“, sa projekcijama koje će počinjati u 21 čas. Do kraja avgusta će biti prikazane još dve filmske revije – „Slobodna zona“ i „Povratak u detinjstvo“, koja obuhvata projekcije tri kultna filma za decu.

Likovni segment obuhvata dvodnevnu školicu slikanja za najmlađe, kao i tri izložbe i sajam rukotvorina.

Vrščani će imati priliku da uživaju i u književnim večerima, plesnim performansima, nastupima dečjih horova i mladih gitarista.

U paviljonu na trgu biće izvedene i tri dečje predstave, kao i atraktivni vatreni performans.

O svim terminima građani se mogu informisati na društvenim mrežama Kulturnog centra Vršac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)