STIGLO JOŠ 100 RAKETA: Protivgradne stanice na teritoriji Leskovca dobile opremu

I. M.

23. 07. 2021. u 08:12

PROTIVGRADNE stanice na teritoriji Leskovca dobile su 100 raketa za razbijanje gradonosnih oblaka čime su samo delimično obnovljene njihove zalihe nakon što se minule sedmice strelci svakodnevno dejstvovali pokušavajući da zaštite ovo područje od grada.

СТИГЛО ЈОШ 100 РАКЕТА: Противградне станице на територији Лесковца добиле опрему

Ilustracija/Foto Ž. Knežević

Rakete su u grad na Veternici stigle u ponedeljak po podne, odmah posle posete ministra Branislava Nedimovića i saznanja da je 20 od 28 protivgradnih stanica u Leskovcu ostalo bez raketa, a da preostale raspolažu sa tek po jednom do tri rakete.

Nove rakete su raspoređene svim protivgradnim stanicama, ali strelci i dalje strahuju od mogućeg nevremena jer su, kako kažu, i raspoložive količine nedovoljne za efikasnu protivgradnu zaštitu.

Prema nezvaničnim saznanjima, postojeće zalihe će uskoro biti dopunjene i dodatnim količinama raketa, pa se u relativnom kratkom roku očekuje da leskovačkim strelcima bude omogućeno da imaju dovoljno raketa za efikasno razbijanje gradonosnih oblaka.

U Srbiji je ove godine ispaljeno 12.000 raketa što je dva puta više nego pre pet godina. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je nedavno u Leskovcu izjavio da država trenutno raspolaže kontingentom od osam do devet hiljada raketa i da će, ukoliko to bude potrebno, nabaviti i dodatne količine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)