PREMINUO DOKTOR ZORAN STEVANOVIĆ: Izgubio život u saobraćajnoj nesreći - tragična sudbina lekara iz Kruševca

S.Babović

13. 07. 2021. u 16:51

KOD nas u kolektivu je neverica i muk, veliki gubitak ljudski i profesionalni,još uvek nismo svesni koliko nam je značio u našem radu, kaže dr Nikola Nikolić, načelnik ORL službe u Opštoj bolnici Kruševac, gde svoj beli mantil više nikada neće obući i časno, kao u prethodne tri decenije lečiti pacijente, prim. dr Zoran Stevanović (1965-2021), načelnik Odseka za maksifacijalnu hirurgiju.

ПРЕМИНУО ДОКТОР ЗОРАН СТЕВАНОВИЋ: Изгубио живот у саобраћајној несрећи - трагична судбина лекара из Крушевца

FOTO: S.Babović

"Veliki lekar i kolega", kako su ga opisali kolege i prijatelji na Komemorativnim skupu u sedištu podružnice Srpskog lekarskog društva u Kruševcu, kome su prisustvovali i članovi porodice, podlegao je posledicama pada sa motora 5. jula u mestu Žabare.

Magistralnim putem Kruševac-Aleksandrovac vozio je nebrojano puta pre toga. To se, dodaju njegove kolege, zove tragična sudbina.

Dr Zoran Stevanović, rođen je u Aleksandrovcu 24. avgusta,1965. godine. Osnovnu školu završavao je u Kuršumliji i u Žabaru, Srednju medicinsku u Kruševcu i s uspehom diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1990.godine.

Tri godine kasnije zasniva radni odnos u Zdravstvenom centru Kruševac. Završene specijalističke studije na Klinici za maksifacijalnu hirurugiju Stomatološkog fakutleta u Beogradu 2000. godine, internacionalni kursevi iz ulttrazvučne dijagnostike oboljenja vrata (januar, 2009.) na Klinici za ORL na VMA i hirurgije glave i vrata (mart, 2010.) na Klinici za ORTL u Novom Sadu, samo su deo usavršavanja uvaženog specijaliste, koji je bio i aktivan član Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije.

Učestvovao je na značajnim stručnim kongresima stomatologa, plastičnih i maksiofacijalnih hirurga, simpozijumima gde je predstavljao savremene trendova lečenja.

- Bio je hirurg savestan i vredan, pošten lekar - napominje dr Nikolić, ističući principijelnost dr Stevanovića i dosledno poštovanje procedura i protokola u lečenju.

- Uvek je bio spreman za saradnju, a mlađe kolege su imale priliku da vide pravog profesionalca u zbrinjavanju pacijenata,sa povredama ili anomalijama. Bio je veliki „manuelac“, koji nikada nije napravio nijedan suvišan pokret tokom operacije ili doneo suvišnu odluku o lečenju. Dobro ga pamtimo po brzom hodu, energičnom pokretu i britkom smislu za humor.

Ljude je, dodaje dr Nikolić, delio na dobre i zle, na saradnike i nesaradnike. Voleo je da ponekad zapali kubansku cigaru i u retkim trenucima opuštanja sluša hard-rok.

Posebno je bio ponosan na preseljenje i opremanje hirurške sale najmodernijom medicinskom opremom u okviru Odseka za maksifacijalnu hirurigiju na čijem je bio čelu i u protekle tri godine, čak i u uslovima pandemije KOVID-19, sa svojim timom obavio više od 1.300 operacija i intervencija u lokalnoj anesteziji.

 

- Nama će kolega ostati u sećanju kao odgovoran,vredan,pouzdan, posvećen svom poslu,čovek koji nije mnogo govorio i koji je uvek više radio od onoga što je obećao- napominje dr Nevenka Čavrljaković, predsednica podružnice SLD.

Bila nam je čast da uvek sarađujemo s kolegom koji je bio odgovoran i prema pacijentima i prema svima nama. Njegovo mesto je nenadoknadivo. Ostaju naša sećanja, njegovo delo i pacijenti kojima je pomogao,njegova porodica, potomstvo. Ostaje nam da pričamo o njemu i da nastojimo da sledimo sve ono što je on započeo i planirao, kako naša struka i nalaže.

POSVEĆEN PORODICI I DOMU

- NIJE imao sreće da svoje dve ćerke vidi sa diplomama, koje su pri kraju studija francuskog jezika- rekao je dr Nikola Nikolić.

-Živeo je u Trebotinu nakon smrti roditelja i tamo gradio svoje carstvo. Nikada nije izrazio želju da napusti porodični dom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna