U "CRVENOJ" ZONI ŠEST PACIJENATA: U protekla 24 časa nije bilo prijema novih pacijenata

M. B.

30. 06. 2021. u 09:35

NE MENjA se broj pacijenata u "crvenoj" zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, gde ih je i prema jutrošnjem preseku hospitalizovano šest, u kovid delu Grudnog odeljenja.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ШЕСТ ПАЦИЈЕНАТА: У протекла 24 часа није било пријема нових пацијената

Foto: M.B.

- Dva pacijenta imaju pozitivan, četiri negativan PCR test. Tokom minulih 24 sata, nije bilo otpusta na kućno lečenje, ni prijema novih pacijenata – kaže dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Kovid deo Grudnog odeljenja je, podsetimo, sada jedini preostao u „crvenoj“ zoni, iz koje su prethodno izašli Interno i Neurologija.

Po poslednjim saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije je 3.353, od kojih je najveći broj izlečen.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.353 lica, uz nažalost 122 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri