CENA DOBRA, A ROD JOŠ NEIZVESTAN: 59. dani maline u Brankovini kod Valjeva

B. Puzović

30. 06. 2021. u 06:33

TOKOM 59. Dana maline u Brankovini kod Valjeva, za izložene plodove ovog jagodičastog voća su nagrađeni Mladen Mitrović iz Gole Glave, Milan Simanović iz Osladića i Marko Milivojević iz Družetića.

ЦЕНА ДОБРА, А РОД ЈОШ НЕИЗВЕСТАН: 59. дани малине у Бранковини код Ваљева

Foto B. Puzović

Najveći prinos po hektaru je ostvario Darko Tadić iz Dragodola, a najuređeniji malinjak ima Miroslav Savić iz Donjih Leskovica.

Za organsku proizvodnju maline je nagrađen Dušan Damnjanović iz Miličinice, za primenu agrotehnike Marko Tešić iz Donjih Leskovica, a za očuvanje sorte vilamet Milomir Đedović. Priznanje za gajenje maline u otežanim uslovima pripalo je Mariji Isailović iz Suvodanja, dok je za stalnost u proizvodnji i učestvovanje na manifestacijama nagrađen Radiša Spasojević iz Donjih Leskovica.

Ovogodišnja manifestacija u Brankovini je okupila dvadesetak proizvođača koji ističu da su zadovoljni ponuđenom otkupnom cenom, od 400 dinara za kilogram organske, odnosno 350 dinara za onu proizvedenu klasičnim načinom. Međutim, kažu da su visoke temperature već učinile svoje, pa je na samom početku sezone neizvesno koliko će se maline ubrati ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a