SMENE BRŽE OD NEIMARA: Nije nemoguće ni da se projektantima plaćaju "penali"

B. Puzović

29. 06. 2021. u 07:13

IAKO je država za te namene obezbedila nekoliko desetina miliona evra, ni posle dve godine još nije započeta rekonstrukcija Opšte bolnice u Valjevu, pa nije isključena ni gotovo apsurdna mogućnost da se projektantima plaćaju - "penali".

СМЕНЕ БРЖЕ ОД НЕИМАРА: Није немогуће ни да се пројектантима плаћају пенали

Foto: B. Puzović

Zato je, tokom nedavne posete gradu na Kolubari, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar najavio da će veoma brzo biti smenjeno rukovodstvo ustanove, predvođeno vršiocem dužnosti direktora dr Zoranom Đurićem.

Istovremeno, ministar je posetio kompletno rekonstruisani Doma zdravlja u Valjevu i sa zadovoljstvom konstatovao da primarna zaštita stanovništva odlično nosila sa pandemijom, za razliku od Bolnice koja se nije snašla ni u novonastalim okolnostima...

- Menadžment još nije uspeo da se dogovori šta zapravo želi: obnovu postojeće, izgradnju nove zgrade, ili da objekti budu povezani pasarelama. Već je izgubljeno previše vremena, pa će bar inicijativa za smenu aktuelnog rukovodstva biti brza, i realizovana najverovatnije već za nekoliko sedmica - poručio je dr Lončar.

Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar

Ministar je podsetio da je u međuvremenu, pored rekonstrukcije brojnih postojećih objekata širom Srbije, za samo četiri meseca izgrađena nova bolnica. A, za obnovu 253 objekta u 113 lokalnih samouprava - u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, među njima i Bolnice u Valjevu - država je još 2017. obezbedila 5,3 milijarde dinara.

- Taj novac neće propasti, ali ne može ni doveka da stoji, jer mnoge druge zdravstvene ustanove podnose projekte. Novi direktor Opšte bolnice će ujedno biti na čelu i Zdravstvenog centra. Njega će činiti i Dom zdravlja koji bi trebalo da ima autonomiju, i zasebnog direktoa, a novina je da će morati tesno da sarađuju jer će, po potrebi, razmenjivati zaposlene - zaključio je dr Lončar.

DOM ZDRAVLjA - PRIMER ZA UGLED

- POSLE obnove Doma zdravlja, kojem gravitira oko 100.000 ljudi, Valjevo je dobilo modernu, funkcionalnu i energetski efikasnu zgradu. Rekonstruisano je oko 5.000 kvadrata, a vrednost radova je dostigla 350 miliona dinara - istakao je ministar dr Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024