SELO DOBILO SAVREMENO KUPALIŠTE: U Bajši kod Bačke Topole otvoren poluolimijski bazen

J. L.

29. 06. 2021. u 15:26

POVODOM Dana sela u Bajši kod Bačke Topole otvoren je novi olimpijski bazen, koji ne samo što će obogatiti život ovog mesta, nego će se njime proširiti turistička ponuda cele opštine.

СЕЛО ДОБИЛО САВРЕМЕНО КУПАЛИШТЕ: У Бајши код Бачке Тополе отворен полуолимијски базен

Foto: J. L.

Novi bazen je sjajan primer kako se resursi za izgradnju takvih objekata mogu obezbediti iz više izvora-mesnog samodoprinosa, opštinskih fondova i donacije preduzetnika. Kao što sam i više puta naglasio, snažna lokalna samouprava treba da se temelji na snažnim mesnim zajednicama. Ponosno mogu da kažem da je u našoj opštini upravo takva situacija – istakao je Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola. – Zahvaljujući obnovljenom bazenu koji u svim pogledima ispunjava zahteve vremena, širi se i turistočka ponuda opštine uz postojeću banju u Pačiru, rekreacioni centar u Staroj Moravici i obalu Bačkotopolskog jezera. Na mestu nekadašnjeg Venusa, gradi se gradski kupališni kompleks, a obala jezera obogaćena je novim sadržajima.

Bazen je izgrađen davne 1956., a njegova obnova počela je 2017. Poluolimpijski bazen je dubok dva metra, dimenzije su 25 puta 33 metara.

Radno vreme bazena je svaki dan od 10 do 19 sati. Ulaznica košta 150 dinara za decu, 250 za odrasle a cena sezonske karte je 4.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna