NAJBOLJIM NOVOSADSKIM ĐACIMA URUČENE VIDOVDANSKE NAGRADE: Postignuti rezultati, na ponos grada

Z. G.

28. 06. 2021. u 16:25

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović uručili su Vidovdanske nagrade najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, na tradicionalnoj manifestaciji priređenoj danas kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ: Постигнути резултати, на понос града

Foto: Pres služba Grada

- Kažu da se na Vidovdan može videti budućnost. A ja sam privilegovan što gledam u vas, našu svetlu budućnost – istakao je Vučević pozdravljajući nagrađene i dodao da je svečano uručivanje tih nagrada jedan od najlepših događaja u gradu.

Gradonačelnik je naglasio da najbolji učenici dokazuju zašto je Novi Sad poseban i zašto je Vidovdan zbog njihovih uspeha još svetiji i pobednički. On je napomenuo da je podeljeno gotovo 500 nagrada i podsetio da su novosadski đaci u protekloj godini osvojili 371 prvo mesto na međunarodnim takmičenjima, na ponos svih Novosađana.

-Godina iza nas je bila izazovna jer niste imali redovnu nastavu a prosveta je iznela veliki teret. Verujem da ćemo se, ako budemo odgovorni, brzo vratiti normalnom životu. Činimo sve, da vama i vašem znanju Novi Sad ne postane tesan, i to činimo čuvajući našu istoriju i tradiciju.-

Dirigent Jovan Travica,  profesor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, čestitao je učenicima, njihovim profesorima i roditeljima na svemu što su postigli i dodao da je to rezultat njihovog zajedničkog rada. On je zahvalio  gradonačelniku i gradskoj upravi na velikoj podršci.

Jedan od nagrađenih je Nikola Kušlaković, učenik Gimnazije “Isidora Sekulić”, koji je osvojio treće mesto na Međunarodnom forumu naučne omladine “Korak u budućnost” u  Moskvi, za istraživački rad u oblasti matematike i računarstva.

- Zahvaljujem Gradu što nas podstiče da budmo bolji i da tako i svoj grad učinimo boljim mestom za život. Kada nam Grad oda priznanje, mi imamo obavezu da i ubuduće idemo putem uspeha – rekao je Nikola.

Učenici su nagrađeni za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva, za prosvetu ili za sport i omladinu, a u okviru obrazovnog sistema.

Grad Novi Sad je, kako je navedeno u saopštenju, za Vidovdanske nagrade u školskoj 2020/2021. godini, obezbedio iznos od 11,7 miliona dinara. Uz to biće dodeljeno i devet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji nadležnih ministarstva. U tu svrhu je iz novosadskog budžeta izdvojeno 350.000 dinara.                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!