EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BORSKOM OKRUGU: Jednocifren broj aktivno zaraženih u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku

S.M.J.

27. 06. 2021. u 12:36

U OPŠTINI Negotin u poslednjih sedam dana zabeležena su tri nova kovid slučaja, koliko je i aktivno pozitivnih. Od početka epidemije u ovoj opštini viruskom korona bilo je zaraženo ukupno 2.590 osoba.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Једноцифрен број активно заражених у Неготину, Кладову и Мајданпеку

FOTO: S. M. Jovanović

U Kladovu, u kojoj je od početka epidemije zabeleženo 1.750 kovid slučaja, nema novozaraženih korona virusom, a prema izveštaju Zdravstvenog centra aktivno su pozitivne tri osobe. Do sada su izlečena 1.672 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 75 osoba.

U opštini Majdanpek beleže, takođe, jednocifren broj aktivno zaraženih, devet, a u poslednja 24 časa prisustvo virusa korona zabeležen je kod jedne od 20 testiranih građana. Na bolničkom lečenju u ustanovama van Majdanpeka je pet bolesnika, a u izolaciji njih desetoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)