KASA TEŽA ZA 158 MILIONA: Gradski većnici Čačka usvojili rebalans budžeta

V. I.

25. 06. 2021. u 07:23

GRADSKI većnici doneli su odluku o izmenama i dopunama budžeta za 2021. godinu kojom je gradska kasa sada "teška" 4,95 milijardi dinara, što je za 158 miliona više u odnosu na osnovnu odluku.

КАСА ТЕЖА ЗА 158 МИЛИОНА: Градски већници Чачка усвојили ребаланс буџета

Foto: V. I.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, razlog povećanja budžeta je, pre svega zbog toga što je Grad u prethodnom periodu imao dosta donacija - 74 miliona dinara od Ministartsva za zaštitu životne sredine, 57 od Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacije za uređenje Ovčar banje, za trg, prirodnjački muzej i šetalište, i to su investicije koje su u proceduri.

Takođe, bila je i donacija od Vlade Republike Srpske, i to nešto manje od četiri miliona dinara opredeljnih za nastavak gradnje hrama u Vidovi, selu rođenja pokojnog patrijarha Irineja.

FOTO: V. I.

Milun Todorović

Čačak rebalansom budžeta ima limit od oko 19.000 dolara za izgradnju i kupovinu objekata za 44 ugrožene porodice.

- Zbrinućemo 44 porodice gde se, uglavnom, radi o žrtvama porodičnog nasilja, deci koja su izašla iz hraniteljskih porodica, kao i socijalno ugroženih stanovnika. Svi oni projekti koji su budžetom predviđeni, biće i sprovedeni tokom godine, pre svega mislim na rekonstrukciju gradskog jezgra, na deo pešačke zone do Gradske biblioteke. Imali smo obavezu da JP "Gradac" povećamo budžet za 8,5 miliona dinara, od toga skoro polovinu za sudska rešenja, dva i po za porez na promet koji se odmah i vraća u republičku kasu, kao i za vozilo i dži-pi-es sistem, što ukupno treba da košta 2,3 miliona dinara da bi mnogo brže i kvalitetnije mogli da rade onaj posao za koji su i osnovani. Za Turističku organizaciju Čačka izdvojeno je 4,8 miliona dinara, uglavnom za uređenje Ovčarsko-kablarske klisure, odnosno same Ovčar banje - rekao je Todorović.

TENDER ZA IZVOĐAČA RADOVA

USKORO će biti raspisan javni tender za preduzeće koje će izvoditi radove na i rekonstrukciji trpezarije i dve fiskulturne sale u Bresnici i Donjoj Trepči. Planirana je i izgradnja fiskulturne sale za učenike Ekonomske škole. Za ovu namenu već je određena parcela, a očekuje se da se sala završi do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna