LESKOVAC DOBIJA MAMOGRAF: Uskoro i normalizacija rada skenera

Игор Митић
Igor Mitić

03. 06. 2021. u 15:57

OPŠTA bolnica u Leskovcu i ovdašnji Dom zdravlja dobiće na tromesečno korišćenje mobilni mamograf, pa će pacijentkinje koje su čekale na tu vrstu dijagnostike biti pozivane da obave ovaj pregled. Pozivi će stizati i na adrese drugih žena starijih od 45 godina.

ЛЕСКОВАЦ ДОБИЈА МАМОГРАФ: Ускоро и нормализација рада скенера

Foto: I. Mitić

- Odradićemo kampanju širom grada, a ako bude potrebno obezbedićemo i prevoz pacijentkinja sa teritorije Leskovca. Ni pacijentkinje iz drugih opština Jablaničkog okruga neće biti vraćene, ali ćemo morati da poštujemo red zbog epidemiološke situacije – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice.

Pokretni mamograf biće postavljen ispred Doma zdravlja, a koristiće se za potrebe obe zdravstvene ustanove. Ukoliko bude bilo potrebe, postoji mogućnost da ovaj dijagnostički aparat ostane i duže u gradu na Veternici.

Foto: I. Mitić

U Opštoj bolnici se pre desetak dana pokvario i jedini skener, star 12 godina, ali se brzo reagovalo. Serviseri su odradili najveći deo posla, pa će i ovaj problem brzo biti rešen.

- Trenutno radimo urgentne slučajeve, ali ćemo uskoro normalizovati njegov rad. Do kvara je došlo zbog velike eksploatacije. Skener se nije gasio. Radilo smo i po 35 iako je njegova optimalna dnevna norma 30 slikanja – kazao je dr Dimitrijević.

Foto: I. Mitić

On se nada da će ustanova na čijem je čelu uskoro dobiti novi skener, dok će i stari nastaviti sa radom. U bolnici kažu da će tako biti smanjeno čekanje na ovu dijagnostičku proceduru, a do pregleda će brže i pacijenti čija stanja ne zahtevaju hitan pregled.

NADAJU SE I MAGNETNOJ REZONANCI

Opšta bolnica u Leskovcu bi trebalo da bude i među desetak ustanova u Srbiji koja će dobiti i magnentnu rezonancu. Ovo još uvek nije potpuno izvesno, ali su očekivanja da će taj aparat stići u Leskovac nakon što bude okončana rekonstrukcija kompletnog enterijera bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)