OD UPRAVE PRAVE FOTO-KOPIRNICU: Opština u Velikoj Plani će za 12 meseci iznajmljivanje aparata platiti 4,7 miliona dinara

J. ILIĆ

03. 06. 2021. u 08:25

OPŠTINSKA uprava je na godinu dana iznajmila opremu za kopiranje i štampanje, za koju će privatnoj firmi iz Beograda biti plaćeno 4,7 miliona dinara, a još apsurdnije je to što će - u proseku - svaka dva uposlenika, računajući i spremačice, kafe kuvarice, vozače... imati na raspolaganju po jedan aparat.

ОД УПРАВЕ ПРАВЕ ФОТО-КОПИРНИЦУ: Општина у Великој Плани ће за 12 месеци изнајмљивање апарата платити 4,7 милиона динара

Foto N. Živanović

Opštinska uprava ili foto-kopirnica - dilema je posle tendera za najam opreme za kopiranje, štampanje i skeniranje, tim pre što će Opština istoj firmi platiti i 595.008 dinara za održavanje 120 računara.

- Na 12 meseci, u prvoj fazi, biće rentirano 55 aparata za kopiranje i štampanje, od kojih su 10 sa najnaprednijim funkcionalnim karakteristikama koji se, zbog svoje glomaznosti, postavljaju u posebnim prostorima za rad. Posle ugradnje ove opreme, uslediće naknadna isporuka štampača, do potrebnog broja, jer ugovorom možemo zahtevati i do 100 aparata - kaže načelnik Opštinske uprave Goran Tasić.

Pored pitanja šta će ovoj maloj lokalnoj samoupravi, u vreme elektronske korespondencije, toliki aparati za kopiranje i štampu, opravdanost investicije dovodi u pitanje i činjenica da je za 4,7 miliona Opština mogla da kupi nemali broj foto-kopir aparata, umesto što plaća iznajmljivanje.

Sudeći po tome kako nadležni brane investiciju, bez ove opreme se nije moglo, a posebne poteškoće su, saznajemo, imali sa tonerima...

- U dosadašnjoj praksi su odvojeno sprovođeni postupci javnih nabavki servisiranja i nabavke tonera. To je znatno otežavalo poslovanje, a zbog rada sa dotrajalim štampačima, koji ne odgovaraju potrebama sve brže i zahtevnije dinamike rada Opštine, trpele su sve poslovne aktivnosti - zaključuje načelnik Tasić.

Partner iz Beograda

UGOVOR o rentiranju najsavremenije, multifunkcionale opreme je sklopljen sa firmom "Biroeksim" d.o.o. iz Beograda, koja je generalni distributer kompanije "Rikoh" za Srbiju. Cena mesečnog zakupa aparata iznosi od 3.000 do 12.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere